Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την άμεση στελέχωση της Παιδιατρικής και της Μονάδας Νεογνών του ΠΝΓΑ ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

Την άμεση στελέχωση της Παιδιατρικής και της Μονάδας Νεογνών του ΠΝΓΑ ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

0

Τονίζουν την υποστελέχωση της κλινικής, αλλά και τον βαρυσήμαντο ρόλο που επιτελεί ως η μοναδική τριτοβάθμια υγειονομική δομή για παιδιά στην Περιφέρεια

Ερώτηση κατέθεσαν την Τετάρτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο Ανδρέας Ξανθός με θέμα: «Ανάγκη άμεσης προκήρυξης των κενών οργανικών θέσεων γιατρών στην Παιδιατρική Κλινική και στη Μονάδα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης».

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές τονίζουν τη δραματική υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής και της Μονάδας Νεογνών του ΠΝ Αλεξανδρούπολης, οι οποίες καλύπτουν όλους τους νομούς της Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Όπως επισημαίνουν: «η Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης είναι η μοναδική τριτοβάθμια υγειονομική δομή για παιδιά στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καλύπτει 5 Νομούς (Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου ) και ο  πληθυσμός της περιοχής υπερβαίνει τις 500.000 κατοίκους (απογραφή 2021). Στελεχώνεται με μόλις 7 ειδικευμένους γιατρούς (4 μέλη ΔΕΠ, 2 Διευθυντές ΕΣΥ  και 1 επικουρικό γιατρό) και εφημερεύει καθημερινά όλο το χρόνο. Αυτή η δραματική υποστελέχωση έχει οδηγήσει σε εξάντληση των αντοχών του ιατρικού προσωπικού και σε αδυναμία ανταπόκρισής του στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες υγειονομικής φροντίδας του παιδικού πληθυσμού της περιοχής».

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό:

  1. Αν προτίθεται και πότε να προκηρύξει όλες τις κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ στην Παιδιατρική Κλινική και στη Μονάδα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
  2. Αν προτίθεται, στο μεσοδιάστημα μέχρι την πλήρωση των θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, να καλύψει επειγόντως τα σημερινά κενά με επικουρικούς παιδιάτρους.
  3. Αν υπάρχει σχέδιο συμπληρωματικών κινήτρων (εργασιακών, μισθολογικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικής εξέλιξης κ.λπ.) για την προσέλκυση γιατρών στα υποστελεχωμένα τμήματα των επαρχιακών νοσοκομείων και για την αντιστροφή του ιατρικού brain drain.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε

Γράφει ο Άρης Κουμουνδούρος Η υποψηφιότητα της κ. Σοφίας Μπεκατώρου έδωσε ένα κάποιο ενδια…