Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις 2023

Την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις 2023

0

Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό-Ξεκινά η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας μίλησε την Πέμπτη 19/01 στην ΕΡΤ και επεσήμανε ότι η ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 θα είναι η 1η Ιουνίου. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάει η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Η Νίκη Κεραμέως έκανε αναφορά και στα νέα προγράμματα σπουδών και τα πολλαπλά βιβλία και επισήμανε ότι στόχος είναι να μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται με πιο διαδραστικό και κριτικό τρόπο και να μην μένουν μόνο στην αποστήθιση.

«Δημοσιοποιήσαμε τα προγράμματα σπουδών σε 166 μαθήματα. Να μιλήσουμε για παράδειγμα για την ιστορία, αφού δεν μαθαίνεις απ΄ έξω τι έκανε ο Καποδίστριας, θα σου λένε ότι είσαι ο Καποδίστριας και πρέπει να γράψεις μια ομιλία. Έτσι τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν ιστορικά γεγονότα με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Όσο για το πολλαπλό βιβλίο. Μπορεί να υπάρχουν 3-4 βιβλία. Ο εκπαιδευτικός θα επιλέγει με ποιο βιβλίο θα γίνεται το μάθημα. Το παιδί μπορεί να διαβάζει το ένα βιβλίο, αλλά θα υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα βιβλία ψηφιακά», ανέφερε η υπουργός.

Έτσι, για φέτος οι μαθητές αναμένεται να καθίσουν στα θρανία για να διεκδικήσουν μια θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα την 1η Ιουνίου. Ακόμη, φέτος καταργείται το διπλό μηχανογραφικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…