Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θα επαναλειτουργήσει σύντομα το δημόσιο ΚΤΕΟ

Θα επαναλειτουργήσει σύντομα το δημόσιο ΚΤΕΟ

0

Το προανήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης – ΚΤΕΟ Ξάνθης «Διάγνωση»: «Το 60% των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι άνω των 10 ετών»

«Οι έλεγχοι στην χώρα μας είναι αυστηρότεροι απ’ ότι στην Γερμανία» υποστηρίζει ο τεχνικός διευθυντής κ. Ν. Παραφέστας

Αυστηροποίηση των ελέγχων στα οχήματα εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών αμφισβητώντας τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν τα δημόσια και ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων σε όλη την επικράτεια αναφορικά με το ποσοστό των οχημάτων που περνούν με επιτυχία του ελέγχους, το οποίο φτάνει στο εντυπωσιακό 95,5%!

Σύμφωνα μ’ αυτά σχεδόν όλα τα οχήματα που περνούν από τεχνικό έλεγχο, άσχετα από το πρώτο έτος που κυκλοφόρησαν, βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση που μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους, τόσο για τους οδηγούς τους και τους επιβαίνοντες τους, όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων. Μόλις το 4,5% είναι εκείνο που δεν περνά με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο, «με την πρώτη»!

Το 60% των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι άνω των 10 ετών

Τις διαπιστώσεις αλλά και την πολυετή εμπειρία του τεχνικού Διευθυντή του ιδιωτικού ΚΤΕΟ «Διάγνωση» στην Ξάνθη κ. Παραφέστα Νικόλαου αναζήτησε το «Ε» σε σχέση με την αξιοπιστία των τεχνικών ελέγχων αλλά και την γενικότερη εικόνα των οχημάτων που κυκλοφορούν. Όπως ανέφερε το ΚΤΕΟ είναι εφοδιασμένο με κάμερες και ψηφιακή υποδομή από το 2013 και πως όλοι οι έλεγχοι είναι online και δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Όπως αναφέρει μάλιστα: Στην χώρα μας οι έλεγχοι των οχημάτων στα ΚΤΕΟ είναι πιο αυστηροί απ’ ότι στην Γερμανία. Αυτό όμως που διαπιστώνουμε είναι ότι οι ΄Έλληνες δεν αλλάζουν συχνά αυτοκίνητο όπως οι Γερμανοί καθώς κατά μέσο όρο το 60% των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι άνω των 10 ετών. Επίσης αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι πλέον οι οδηγοί είναι πιο συνειδητοποιημένοι απ’ ότι πριν 5 ή 7 χρόνια. Δεν τους ενδιαφέρει μόνο να πάρουν το χαρτί από το ΚΤΕΟ αλλά να ξέρουν σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητό τους.». Επίσης ο κ. Παραφέστας έθιξε κάτι άλλο πολύ σημαντικό που αφορά την δωροδοκία τονίζοντας πως: «Στα δημόσια ΚΤΕΟ ήταν πολύ διαδεδομένο το φαινόμενο της δωροδοκίας αλλά όχι σε μας. Παρατηρούμε ότι έχει αλλάξει συμπεριφορά ο κόσμος και πλέον θέλει να οδηγεί ένα ασφαλές αυτοκίνητο».

Ο κ. Παραφέστας πρόσθεσε πως το ΚΤΕΟ «Διάγνωση» εξυπηρετεί και φορτηγά από το 2016 και μοτοσυκλέτες από το 2015 ενώ ο έλεγχος για τα οχήματα κοστίζει 55 ευρώ και για τα φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων 65 ευρώ.

Προετοιμάζεται η επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ στην Ξάνθη

 

Την πρόθεσή του να επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ εξέφρασε στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Κουρτίδης: «Έχουμε ήδη πάρει τον εξοπλισμό. Το ΚΤΕΟ θα διαθέτει νέους υπολογιστές, η ψηφιοποίηση έχει γίνει, όπως και οι προληπτικοί έλεγχοι, η πιστοποίηση και απομένουν κάτι εξωτερικές εργασίες στο κτήριο. Θα λειτουργήσει με το ίδιο προσωπικό των 3 ατόμων και θα εξυπηρετεί κυρίως ΙΧ και φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως των υπηρεσιών μας, των δήμων αλλά και ιδιωτών».

 

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…