Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Σύνολο δράσεων για την προώθηση των προϊόντων της Ξάνθης

Σύνολο δράσεων για την προώθηση των προϊόντων της Ξάνθης

0

Από τον σύλλογο Παραγωγών σε συνεργασία με τον δήμο και τους επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς

 

Στόχος η ένταξη τοπικών προϊόντων στο τουριστικό «καλάθι» της πόλης – Δρομολογούνται εκθέσεις, μουσικές και εικαστικές εκδηλώσεις μέσα στην Δημοτική αγορά

 

«Σηκώνουν τα μανίκια» οι παραγωγοί της Ξάνθης και αναλαμβάνουν δράσεις με στόχο την προώθηση των προϊόντων τους μέσα από την ενημέρωση και την επικοινωνία με το καταναλωτικό κοινό της Ξάνθης και όχι μόνο. Η προσπάθεια αποσκοπεί στην δημιουργία οικονομικής υπεραξίας στα προϊόντα τους μέσα και από ένταξή τους στο συνολικό τουριστικό «καλάθι» της Ξάνθης. Γι αυτό και οι δράσεις που δρομολογούνται από τον νεοσύστατο Σύλλογο παραγωγών αγροτοδιατροφικών προϊόντων Ξάνθης καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων ξεκινώντας από εκθέσεις προϊόντων σε κλειστά μαγαζιά της Δημοτικής Αγοράς έως εκθέσεις με ιστορικές αναφορές, όπως η ιστορία των ΜΜΕ της Ξάνθης, μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά σχήματα, εικαστικού περιεχομένου, ζωγραφικής, πυρογραφίας, γλυπτικής με τοπικούς καλλιτέχνες, αλλά και τουριστικής προβολής της πόλης με εκθεσιακό χώρο για τουριστικά γραφεία εκτός πόλης προκειμένου να εντάξουν την πόλη μας στα προγράμματά τους ως τουριστικό προορισμό.

Εκδηλώσεις και δράσεις στην Δημοτική αγορά

Πρόκειται για μια προσπάθεια στην οποία συμμετέχει ο σύλλογος της παραγωγών αγροτοδιατροφικών προϊόντων Ξάνθης, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αγοράς και έχει τεθεί υπο την αιγίδα και την στήριξη του δήμου Ξάνθης. Όπως μας ενημερώνει ο  πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευστρατίου Παράσχος, ιδιοκτήτης της Φάρμας μανιταριών «Μητάτο» το εγχείρημα πρόκειται να ξεκινήσει τέλος του μήνα με εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν: «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα μας μέσα σ’ ένα ιστορικό χώρο όπως είναι η Δημοτική Αγορά. Είναι για μας ένα σημείο αναφοράς, και θέλουμε να συμβάλλουμε στην επανεκκίνησή της και να συνεισφέρουμε ώστε να αποκτήσει την παλιά της αίγλη. Παράλληλα τις εκδηλώσεις μας θα τις συνδέσουμε και με άλλα δύο σημεία αναφοράς της πόλη μας, το Ρολόι και την Παλιά Πόλη. Προγραμματίζουμε πολλές εκδηλώσεις που θα ανακοινώσουμε αργότερα. Προς το παρόν γίνονται κάποιες εργασίες καθαρισμού στην Δημοτική αγορά. Έχουμε την στήριξη του δήμου και των εκπροσώπων των επαγγελματιών της Δημοτικής αγοράς.

Λειτουργικά προβλήματα των παραγωγών από την ενεργειακή κρίση

Ο γραμματέας του συλλόγου, ελαιοπαραγωγός κ. Αργύρης Προμοίρας μιλώντας στο «Ε» υπερθεμάτισε για τις δράσεις του συλλόγου στην προώθηση των προϊόντων των παραγωγών, τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί μια αναγκαιότητα για τους παραγωγούς που είναι αντιμέτωποι με διπλασιασμό τους κόστους παραγωγής και συσκευασίας των προϊόντων τους καθώς και των μεταφορικών τους. Ο ίδιος είναι ελαιοπαραγωγός που παράγει αγουρέλαιο με το όνομα «Βίστωνες» και το εξάγει σε 10 χώρες του εξωτερικού, ενώ πρόσφατα το Λάδι με τρούφα που παράγει βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό, ενώ τελευταία ξεκίνησε παραγωγή καλλυντικών με βάση το ελαιόλαδο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών υποδέχτηκε στο χώρο του το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Ξεναγήθηκαν στο Εκθετήριο Ελληνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθ…