Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Ρομά ελληνικών κοινοτήτων, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Ρομά ελληνικών κοινοτήτων, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού

0

Από τους συμμετέχοντες Ρομά τέθηκαν θέματα που αφορούν τους τέσσερις βασικούς τομείς της διαβίωσής τους: τη Στέγη, την Υγεία, την Εκπαίδευση και την Εργασία

Συνάντηση είχαν την Παρασκευή στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Βίτσας, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, με εκπροσώπους Ρομά από διάφορες κοινότητες τσιγγάνων της χώρας με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα».

Κατά τη συνάντηση ετέθησαν από τους συμμετέχοντες Ρομά συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τους τέσσερις βασικούς τομείς της διαβίωσής τους: τη Στέγη, την Υγεία, την Εκπαίδευση και την Εργασία. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τους επαπειλούμενους πλειστηριασμούς για στεγαστικά δάνεια που είχαν δοθεί στο παρελθόν στους Ρομά για την εξασφάλιση πρώτης κατοικίας. Τα δάνεια αυτά, παρόλο που είχαν  την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, κινδυνεύουν να βγουν σε πλειστηριασμό μονομερώς από τις Τράπεζες, ακόμη και αν έχει προηγηθεί ρύθμιση με την Εφορία για τα βεβαιωμένα χρέη.

Ετέθη επίσης το θέμα της εργασίας των τσιγγάνων και  της εξασφάλισης της δυνατότητάς τους να εμπορεύονται ως πλανόδιοι διάφορα προϊόντα, όπως και η επαναφορά της παλιάς διαδικασίας απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης με προφορική εξέταση ώστε και οι αγράμματοι Ρομά να μπορούν να εκδώσουν νόμιμο δίπλωμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…