Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συμπολίτες καταγγέλλουν επιθέσεις αρπακτικών σε ωδικά πτηνά!

Συμπολίτες καταγγέλλουν επιθέσεις αρπακτικών σε ωδικά πτηνά!

0

Αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά, όπως παρατηρούν ιδιοκτήτες pet shop

Χρειάζεται προσοχή για τα πτηνά που φιλοξενούμε στο μπαλκόνι

 

Τα αυξημένα περιστατικά επιθέσεων αρπακτικών σε ωδικά πτηνά μέσα στην πόλη την Ξάνθης μεταφέρει συμπολίτης στο «Ε», μεταφέροντας τη δική του δυσάρεστη εμπειρία με θύμα το καναρίνι του, αλλά και αντίστοιχα που πληροφορήθηκε από ιδιοκτήτη pet shop.

Με αφορμή το περιστατικό, ιδιοκτήτες pet shop της Ξάνθης τονίζουν στο ‘’Ε’’ ΄πως οι αναφορές σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι συχνές ιδιαίτερα την τελευταία διετία. Εξηγούν πως αυτή η επιθετική δράση μπορεί να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς λόγους, όπως επίσης και στο ότι τα αρπακτικά πουλιά αδυνατούν πολλές φορές να προσαρμοστούν σε αλλαγές, μία από τις οποίες είναι και η επέκταση της περιόδου αναπαραγωγής».

Επιπροσθέτως, υποστηρίζουν πως τα τελευταία τρία χρόνια συχνότερα θηράματα είναι τα παπαγαλάκια και τα καναρίνια, ενώ από παλιά μέχρι και σήμερα απειλούνται έντονα τα περιστέρια. Όσον αφορά τα αρπακτικά, ενημερώνουν πως χρειάζεται να υπάρχει η δέουσα προσοχή απέναντι στα γεράκια. «Παρόλα αυτά, επικίνδυνα μπορεί να αποδειχτούν και τα κοράκια στις παρυφές της πόλης, όπως και οι κουκουβάγιες», τονίζουν.

 

Συμβουλές στους κατόχους ωδικών

Καταληκτικά, οι ιδιοκτήτες pet shop παρατηρώντας πως περίπου τον μισό χρόνο τα ωδικά πτηνά τον περνούν στο μπαλκόνι, συμβουλεύουν τους κατόχους να μην επαναπαύονται, καθώς η επίθεση είναι συνήθως αιφνιδιαστική. Επισημαίνουν, δηλαδή, πως οι κάτοχοι οφείλουν να εξασφαλίσουν έναν ασφαλές χώρο, αφού τα αρπακτικά εμφανίζονται «αδίστακτα» από το πουθενά…και καραδοκούν μέχρι την επόμενη επίθεσή τους…

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…