Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης: Η κοπή της βασιλόπιτας ευκαιρία για ευχές και νέα σχέδια

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης: Η κοπή της βασιλόπιτας ευκαιρία για ευχές και νέα σχέδια

0

Ο Σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στις εγκαταστάσεις του την Κυριακή 22/01 και προσκάλεσε στον ετήσιο χορό το Σάββατο 11/02 στο κέντρο «Απόλλων»

Το αναλυτικό πρόγραμμα των επικείμενων δράσεων για το ‘23 παρουσίασε ο Πρόεδρος, Γ. Χαραλαμπίδης στο ‘’Ε’’

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 22/01. Η εκδήλωση έλαβε χώρα, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, με πλήθος κόσμου, φίλες και φίλους του Συλλόγου, να δίνουν το παρών, όπως κάθε φορά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, Μητροπολίτης Ξάνθης, κ Παντελεήμων, ο βουλευτής Ξάνθης, κ. Τσιλιγγίρης, ο Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης κ. Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Τσέπελης, ο Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Τσιτιρίδης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, η Πρόεδρος του Σωματείου Ποντιακών Συνδέσμων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Νακούση, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

«Αποτελεί χρέος μας να διατηρήσουμε την ταυτότητα και την παράδοσή μας και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές»
Γεώργιος Χαραλαμπίδης
Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης

Γ. Χαραλαμπίδης: «Τα παιδιά μας αποτελούν φάρο ελπίδας για το μέλλον»

Συμπληρωματικά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Χαραλαμπίδης μιλώντας στο ‘’Ε’’ για την εκδήλωση, σημείωσε: «Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η βράβευση των αριστούχων μαθητών και των εισακτέων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνεχίζοντας έτσι ένα θεσμό που καθιερώθηκε χρόνια τώρα. Άλλωστε, τα παιδιά αυτά, μέσα από τις επιτυχίες τους γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και αποτελούν φάρο ελπίδας για το μέλλον».

Προσεχώς η πρώτη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση του Συλλόγου

Στη συνέχεια, ο κ. Χαραλαμπίδης με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη εκδήλωση ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του ετήσιου χορού του Συλλόγου, το Σάββατο στις 11 Φεβρουαρίου 2023, στο κέντρο «Απόλλων». Ο ετήσιος χορός είναι η πρώτη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση του Συλλόγου για το νέο έτος.

Τα σχέδια της νέας χρονιάς

Τέλος, ο Πρόεδρος, παρουσίασε τις εκδηλώσεις, στις οποίες θα «πρωταγωνιστήσει» ο Σύλλογος το 2023.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες διεξαγωγής:

-Συμμετέχει στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο, με την χορευτική παράσταση που θα δώσει το τμήμα εμφανίσεων του Συλλόγου και το παιδικό τμήμα στο αμφιθέατρο Ξάνθης. Ακολουθεί η συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης στο κλειστό γήπεδο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, όπου διατηρεί τον δικό του χώρο, προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα.

-Τον Απρίλιο οργανώνεται ένα φιλανθρωπικό bazaar, με κατασκευές και δημιουργίες από τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου.

-Κορυφαία δράση του Συλλόγου, αποτελούν οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο τις Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου. Πιστοί στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων με ομιλίες, θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις, στο μνημείο του προσφυγικού Ελληνισμού, στο κέντρο της πόλης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών «Η Αγάπη».

«Οι εκδηλώσεις του Μαΐου ολοκληρώνονται με την πραγματοποίηση εσπερινού, στις 14 Μαΐου, στο εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στις Θέρμες, για τον εορτασμό της μέρας της Μητέρας. «Η Πόντια μάνα, σύμβολο ιερό για τους Έλληνες του Πόντου, δεν θα μπορούσε παρά να έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας», τόνισε ο κ. Χαραλαμπίδης.

Τέλος, επεσήμανε: «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου και τον Σεπτέμβριο ο Σύλλογος θα πάρει μέρος στις γιορτές της Παλιάς Πόλης, σε ανανεωμένο χώρο με πολλές εκπλήξεις».

«Αποτελεί χρέος μας να διατηρήσουμε την ταυτότητα και την παράδοσή μας και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, μιας και ο Σύλλογος είναι ενεργός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης από το 1974. Για αυτό θα προσπαθούμε πάντα και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι εκείνων που κόπιασαν για την ανάδειξη της παράδοσης και της ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου», τόνισε καταληκτικά ο Πρόεδρος.


Πληροφορίες για τον ετήσιο χορό:

-Ημερομηνία: Σάββατο 11/02

-Τοποθεσία: Αίθουσα Εκδηλώσεων «Απόλλων», 5ο χλμ Ξάνθης-Λάγος

-Μουσική :Κώστας Θεοδοσιάδης, Τάσος Πετρόπουλος, Μπάμπης Ιωακειμίδης, Γιάννης Πολυχρονίδης, Γιάννης Καμπάς, Ηλίας Ρακόπουλος στα πλήκτρα

-Τιμή πρόσκλησης:20 ευρώ το κανονικό και 15 ευρώ το παιδικό(Περιλαμβάνει πλήρες μενού και άφθονο ποτό)

-Τηλέφωνο επικοινωνίας:25410 78811

-Προσέλευση:20.00, κρατήσεις μέχρι τις 21:30

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…