Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε μια εκδήλωση γεμάτη φως έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης, παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί

Σε μια εκδήλωση γεμάτη φως έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης, παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί

0

Το παρών έδωσαν τοπικοί θεσμικοί παράγοντες ώστε να τιμήσουν τα μέλη του Συλλόγου

«Τον Μάρτιο ως Σύλλογος θα έχουμε καλεσμένο τον κ. Ηλία Μαμαλάκη για να μας μιλήσει για την διατροφή για ασθενείς με νεόπλασμα που βρίσκονται στο στάδιο της χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας» δήλωσε η ταμίας κ. Μαίρη Σεμιτέλου

Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο Elisso o Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης, παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί διοργάνωσε την ετήσια γιορτή του με θέμα την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. H αίθουσα του ξενοδοχείου που φιλοξένησε την τελετή από νωρίς υποδέχτηκε κόσμο ο οποίος έβαλε το γιορτινά του με σκοπό να δώσει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στο 2023.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ελένη Λάππα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους

Μαίρη Σεμιτέλου: «Σκοπός μας είναι η ψυχολογική αλλά και υλική ανακούφιση των ασθενών»

Οι δράσεις του Συλλόγου, όπως σημείωσε στο «Ε», με αφορμή την εκδήλωση η κ. Μαίρη Σεμιτέλου ταμίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης, παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί, είναι πολύπλευρες και συνεχώς εμπλουτίζονται. «Κάθε Πάσχα διοργανώνουμε το Bazaar όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε λαμπάδες, τσουρέκια, γλυκά, άνθη, διάφορα προϊόντα παραγωγών και να συνεισφέρουν σε μια μεγάλη προσπάθεια αγάπης, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες με καρκίνο, όπως επίσης κάθε Ιούνιο διοργανώνουμε μία εκδρομή και κάθε Οκτώβριο που είναι ο Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού συμμετέχουμε στην καθιερωμένη πλέον πορεία με τα ροζ μπαλόνια που σκοπό έχει την συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου, ώστε να γνωρίσει το σύλλογο και να στηρίξει την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από αυτόν», πρόσθεσε η ίδια. Εκτός από τις δράσεις τέτοιου τύπου, ο Σύλλογος διοργανώνει ημερίδες που σκοπό έχουν την ενημέρωση των ασθενών αλλά και του γενικότερου πληθυσμού όσον αφορά στον καρκίνο και μία από αυτές είναι το σεμινάριο για ασκήσεις που απευθύνεται για χειρουργημένους ασθενείς που θα λάβει χώρα  προσεχώς στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Η ταμίας του συλλόγου κ. Μαίρη Σεμιτέλου περιέγραψε στο «Ε» τα σχέδια του συλλόγου για τη νέα χρονιά

Τον Μάρτιο η επίσκεψη του κ. Ηλία Μαμαλάκη

Όπως ενημέρωσε η κ. Σεμιτέλου στο «Ε», τον Μάρτιο ο Σύλλογος θα φιλοξενήσει τον διεθνούς φήμης σεφ Ηλία Μαμαλάκη με αφορμή την διαδικτυακή δωρεάν έκδοση του βιβλίου του το οποίο είναι γραμμένο ειδικά για τους ασθενείς που δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο και βρίσκονται στο στάδιο της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας. Όπως μοιράστηκε με ανάρτησή του στο Facebook, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και με γιατρούς, προσπάθησαν να συνταιριάξουν γεύση και υγεία για μία πολύ ευαίσθητη κι απαιτητική περίοδο, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Το 10ο Δημοτικό Ξάνθης αρωγός στους Καρκινοπαθείς

Το 2022 το 10ο Δημοτικό Ξάνθης σε συνεργασία με τον Σύλλογο πούλησε ημερολόγια και με τα χρήματα που μαζεύτηκαν αγοράστηκαν κουπόνια από συνεργαζόμενους επαγγελματίες όπως ο κ. Παπαδόπουλος στη Δημοτική Αγορά, κ. Γεννάδιος και το σούπερ μάρκετ Μασούτης με σκοπό να δοθούν στους άπορους ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπείες.

Παρούσες οι τοπικές αρχές στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης, παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί, έδωσαν το παρών τοπικοί θεσμικοί παράγοντες ώστε να τιμήσουν τα μέλη του Συλλόγου όπως η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά, ο πρ. Πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Σταμάτης Σταματιάδης, ο Σάββας Μελισσόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για Όλους», ο Γιάννης Παπαχρόνης, πρ. επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» και πρόεδρος του Γηροκομείου και του συλλόγου αιμοδοτών και ο πρ. υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης.

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…