Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σχεδόν δύο τόνους πετρελαίου έκλεψαν από το ΕΕΕΕΚ και το Γυμνάσιο Γενισέας

Σχεδόν δύο τόνους πετρελαίου έκλεψαν από το ΕΕΕΕΚ και το Γυμνάσιο Γενισέας

0

«Η εγκατάσταση καμερών θα μπορούσε να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τέτοιου είδους φαινόμενα» επισήμανε ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Γενισέας, Κλεομένης Ψωμακέλης

Ραντεβού σήμερα με τον Δήμαρχο Αβδήρων και την σχολική επιτροπή ώστε να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα

Προχθές, την Κυριακή 8/1, οι υπεύθυνοι των ΕΕΕΕΚ και Γυμνασίου Γενισέας, ενώ πήγαν στο σχολείο να προετοιμάσουν τις σχολικές αίθουσες ανάβοντας θέρμανση για να υποδεχτούν τους μαθητές οι οποίοι θα προέρχονταν από την εορταστική διακοπή των σχολικών υποχρεώσεων, ήρθαν αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη. Τα δύο κλιμακοστάσια των σχολείων ήταν παραβιασμένα και έλειπε όλο το πετρέλαιο!

Σύμφωνα με τον κ. Κλεομένη Ψωμακέλη, διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Γενισέας «εκλάπησαν 850 λίτρα πετρελαίου από το ΕΕΕΕΚ και πάνω από 1000 λίτρα από το Γυμνάσιου Γενισέας». Όπως πρόσθεσε ο ίδιος «από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών ώστε να γνωρίζουν ότι το σχολείο ενώ θα λειτουργήσει κανονικά, δεν θα έχει θέρμανση οπότε να έχουν την ελευθερία να επιλέξουν αν θα φέρουν τα παιδιά τους ή όχι». Χθες, Δευτέρα, πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων το ΕΕΕΕΚ υποδέχθηκε 15 μαθητές από τους συνολικά 50 που παρακολουθούν τα μαθήματα λόγω των κρύων αιθουσών ενώ το Γυμνάσιο κατάφερε να επισκευάσει εν μέρει το πρόβλημα του καυστήρα και με λίγο πετρέλαιο ζέστανε τις αίθουσες του σχολείου.

Όπως σχολίασε ο κ. Ψωμακέλης στο «Ε», «οι δράστες δεν κατάφεραν κοστοβόρες ζημιές στους καυστήρες καθώς έκοψαν μόνο κάποιους σωλήνες ώστε να μπορέσουν να πάρουν το πετρέλαιο. Εκτός από το πετρέλαιο, κλάπηκε και μία καινούργια φρέζα η οποία θα χρησιμοποιούταν στο εργαστήριο γεωπονίας. Οι ζημιές θα επιδιορθωθούν σήμερα κιόλας ώστε αύριο να μπορέσουν οι μαθητές να έρθουν σε ένα φιλικό περιβάλλον». Σήμερα επίσης, θα βρεθούν οι υπεύθυνοι των σχολικών εγκαταστάσεων με τον Δήμαρχο Αβδήρων και την σχολική επιτροπή ώστε να συζητήσουν το συμβάν και να βρεθούν αποτρεπτικές λύσεις για μελλοντικά περιστατικά. Ο κ. Ψωμακέλης υποστήριξε ότι «η εγκατάσταση καμερών θα μπορούσε να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…