Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολάκια κανέλας με κρέμα κολοκύθας και επικάλυψη τυριού

Ρολάκια κανέλας με κρέμα κολοκύθας και επικάλυψη τυριού

1

360 γρ. αλεύρι δυνατό-για τσουρέκι

120 γρ. βούτυρο

4 γρ. μαγιά στιγμής ή 15 μαγιά νωπή ή

1 αυγό και 1 κρόκο

120 ml. γάλα

20 γρ. λευκή ζάχαρη

1/3 κουταλάκι του αλάτι

Για την γέμιση

300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα

40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Για την επικάλυψη

150 γρ.τυρί κρέμα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

¼ κουταλάκι του αλάτι

Εκχύλισμα φυσικής βανίλιας

Για τον πουρέ κολοκύθας βάζουμε την κολοκύθα σε χαμηλή φωτιά να βράσει, μόλις στεγνώσει εντελώς είναι έτοιμος, αν θέλουμε βελούδινο πουρέ κολοκύθας την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Για τη ζύμη ζεσταίνουμε το γάλα ώσπου να χλιαρύνει, το τοποθετούμε σ΄ένα μπωλ, μέσα διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε τη μαγιά, τ΄αυγά και το λιωμένο βούτυρο, ζυμώνουμε περίπου 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη σ΄ευρύχωρο βουτυρωμένο μπώλ, σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ν΄ανέβει σε ζεστό σημείο.

Κατόπιν, αφού φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τον κρύο πουρέ με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε τη ζύμη, με την βοήθεια ενός πλάστη σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 45*25, απλώνουμε το μείγμα με την κολοκύθα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.

Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό και με την βοήθεια μιας κλωστής ή με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια ζύμης περίπου 3-4 εκατοστά. Τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης σε αντικολλητικό ή πυρίμαχο σκεύος, όση γέμιση περισσέψει την απλώνουμε από επάνω. Αφήνουμε πάλι σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου 40 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C Κελσίου και ψήνουμε περίπου για 25-30 λεπτά. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά για 4 λεπτά.

Αμέσως περιχυνουμε τα ζεστά τα cinnamon rolls και απολαμβάνουμε!

Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε σταφίδες ή σπασμένους ξηρούς καρπούς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …