Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψωμί με χαρούπι και καρύδια

Ψωμί με χαρούπι και καρύδια

0

– 150γρ. Χαρουπάλευρο

-200γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

-150γρ. αλεύρι κίτρινο

-1 φακελάκι ξηρή μαγιά

-300 μλ. χλιαρό νερό

-2 κ.σ. μέλι πορτοκαλιάς Home_by_nature

-1/2 κ.γλ. αλάτι

-2 κ.σ. ηλιέλαιο

-1 χούφτα καρύδια

-4-5 φέτες αποξηραμένο πορτοκάλι

Σε μια μπασίνα διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα υγρά. Ζυμώνουμε  μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες.

Έπειτα ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι μας και το δουλεύουμε με λίγο αλεύρι.

Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και το πορτοκάλι ψιλοκομμένο.

Απλώνουμε σε μια μικρή φόρμα του κέικ λαδόκολλα και μεταφέρουμε το ψωμάκι μας.

Σκεπάζουμε  ξανά αφήνοντας στην άκρη να φουσκώσει. Αυτό το στάδιο μπορεί να πάρει από 1-2 ώρες. Θέλουμε να διπλασιαστεί και πάλι το ψωμάκι μας πριν το ψήσουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 15 λεπτά και στους 170° για ακόμη μισή ώρα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Απολαμβάνουμε όλες τις ώρες αυτό το πολύ νόστιμο αλλά και υγιεινό ψωμάκι, είτε μόνο του μιας και έχει τη γλύκα του από το μέλι, είτε με κάποιο άλειμμα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…