Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

0

Θα υπάρξει τοπική αντιπαράθεση;
Τα κεντρικά θέματα αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων και κυρίως των τριών μεγαλύτερων, τα γνωρίζουμε. Όπως θα αντιπαρατεθούν γι’ αυτά στις βουλευτικές εκλογές.
Το ερώτημα για τους Ξανθιώτες όμως δεν είναι τα μεγάλα θέματα μόνον, αλλά κυρίως τα τοπικά που τους ενδιαφέρουν άμεσα, διότι ακριβώς επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον τους.
Εκτιμώ πως από αυτά τα θέματα θα πρέπει να ξεκινήσει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικών υποψηφίων κι αυτών της αντιπολίτευσης.
Έλεγχος και κριτική ως προς τα έργα που έγιναν από την κυβέρνηση στο νομό, τις προτάσεις που έγιναν προς τους υπουργούς και ποιες από αυτές υλοποιήθηκαν και ποιες όχι.
-Για τα τοπικά θέματα έχουμε τους βουλευτές εξάλλου.
Γ.Δ.


Τι μετράει; Οι παρακολουθήσεις ή η αύξηση στις συντάξεις;
Μεταφέρω τη συζήτηση στο γνωστό καφέ μεταξύ των συμπολιτών που καθημερινά σχεδόν σχολιάζουν την καθημερινότητα ως προς τα τοπικά αλλά και κεντρικά θέματα.
Με αφορμή λοιπόν την συζήτηση στη βουλή και όλα όσα ακούστηκαν, πολλά και διάφορα, οι αγαπητοί συμπολίτες σε ένα θέμα έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα. Αυτό της αύξησης των συντάξεων.
Τα υπόλοιπα, τα προσπέρασαν γρήγορα.
Το ενδιαφέρον ήταν το ποσοστό αύξησης που θα εμφανιζόταν στο λογαριασμό τους και από Δευτέρα, αυτό θα κυριαρχούσε απολύτως ως θέμα.
Ιδού λοιπόν η ουσία της πραγματικότητας. Το οικονομικό αποτελεί το κυρίαρχο θέμα και κριτήριο για τις περισσότερες αποφάσεις.
Γ.Δ.


Άσπρο-μαύρο σε φόντο γκρι
Η κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας είναι γεγονός πως έχει αγριέψει πολύ. Η εκτίμησή μου είναι πως τα τρία μεγάλα κόμματα συγκρούονται με κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί. Ενίοτε και χωρίς να τους δοθεί.
Φθάσαμε σε ακραίες δηλώσεις εκατέρωθεν ενώ οι λογικές φωνές έχουν μειωθεί.
«Συγκρούσεις» στη βουλή, στα δικαστήρια με κάθε ευκαιρία. Διάλογος ανύπαρκτος, συνεννόηση καμία, σύγκρουση σα να πρόκειται για εχθρούς κι όχι ιδεολογικούς αντιπάλους που έχουν πρόθεση να υπηρετήσουν και βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας.
Κυριαρχούν το μαύρο και το άσπρο χρώμα σ’ έναν γκρι φόντο δυστυχώς.
-Πότε αλήθεια θα δούμε τους κανόνες της Δημοκρατίας βιωματικά;
Γ.Δ.


Παραμένει ο Γιώρης
Κι ένα αστυνομικό νέο που έχει να κάνει με τις κρίσεις που πρόσφατα έγιναν στο Αστυνομικό Σώμα, κι όχι από τα γνωστά της καθημερινότητας.
Σ’ αυτές τις κρίσεις λοιπόν παραμένει ως Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης ο Πασχάλης Γιώρης, ο οποίος συνεχίζει το έργο του στο νομό.
Γ.Δ.


Δυο αυτοκτονίες σε λίγες μέρες! Τι κρίμα…
Νέα αυτοκτονία χθες στην πόλη μας. Ένας 35χρονος αφαίρεσε την ζωή του με απαγχονισμό. Πριν λίγες μέρες ένα 52χρονος με τον ίδιο τρόπο. Τι συμβαίνει και νέοι άνθρωποι φτάνουν στο απονενοημένο διάβημα; Ποιο είναι αυτό το βάρος που δεν μπορούν να σηκώνουν και παραιτούνται; Η ζωή είναι δώρο και σου χαρίζεται μια φορά. Όλα τα προβλήματα έχουν την λύση τους ή ξεπερνιούνται. Ακόμη και τα πιο μεγάλα. Μόνο η ζωή δεν ξανάρχεται.
Σκέψεις απλές, κοινότυπες, αληθινές όμως…
Μ.Ξ.


Μία διαπίστωση
Συμπολίτης που παρακολουθεί λόγω χρόνου τις διάφορες εκδηλώσεις στο δήμο Ξάνθης έκανε μία διαπίστωση.  Διαπίστωσε λοιπόν πως σε πολλές από αυτές, παρίσταται ο Σάββας Μελισσόπουλος.
Καταγράφουμε το γεγονός που μας μεταφέρθηκε, παρότι έχουμε και προσωπική άποψη γι’ αυτό.
Μάλιστα, αξίζει να επισημανθεί πως δεν παρίσταται μόνον στο κόψιμο των πιτών αλλά και σε εκδηλώσεις καθαρά πολιτιστικού περιεχομένου όπου οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για όλους και χωρίς προσκλήσεις.
Γ.Δ.


Εγκατάλειψη 100 αγελάδων!
Πριν λίγο καιρό συνέβη ένα τροχαίο ατύχημα. Οδηγός Ι.Χ. συγκρούστηκε ενώ οδηγούσε με αγελάδα!
Η αστυνομία μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι η αγελάδα αιτία του ατυχήματος, ήταν από  μία ομάδα 100 αγελάδων που ο ιδιοκτήτης τους κτηνοτρόφος τις είχε εγκαταλείψει λόγω αδυναμίας οικονομικής να τις συντηρήσει.
Όσο κι αν το περιστατικό ξαφνιάζει, είναι αληθινό πέρα για πέρα. Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει από ασιτία 25 ζώα.
Τελικά ο δήμος Καβάλας τις μάζεψε σε περιφραγμένο χώρο στο Χαλκερό για να μη συμβεί κι άλλο τροχαίο ατύχημα και ψάχνει λύση για τη σωτηρία των υπόλοιπων ζώων μαζί με την οργάνωση «Αίσωπος».
-Ο άνθρωπος, το αγριότερο ζώο…
Γ.Δ.


Υπήρξε και κανιβαλισμός
Η ιστορία αυτή με τις εγκαταλειμμένες αγελάδες για να πεθάνουν από αιτία, μου θύμισε μια άλλη ιστορία ακόμη πιο συγκλονιστική που συνέβη στην περιοχή μας.
Πάνε γύρω στα είκοσι χρόνια πριν, όταν κάτοικος από χωριό της ανατολικής περιοχής μας ενημέρωσε ότι στο χοιροτροφείο που υπάρχει εκεί συμβαίνει κανιβαλισμός μεταξύ των γουρουνιών!
Πήγαμε εκεί και διαπιστώσαμε μια φοβερή σκηνή. Ζώα νεκρά, άλλα υποσιτισμένα που έτρωγαν τις σάρκες των νεκρών. Μία άθλια και φοβερή εικόνα.
Ο ιδιοκτήτης της μονάδας, μη μπορώντας να συνεχίσει, εγκατέλειψε τα ζώα στην τύχη τους.
Τρομερό, σκληρό και βέβαια απάνθρωπο.
Καλύτερο είναι να τα σκοτώσεις τα ζώα και να τα κάψεις αφού δεν υπάρχει άλλη λύση.
Γ.Δ.


Το δίδαγμα της JTI
Παρακολουθώ όπως και οι Ξανθιώτες φυσικά, τις διάφορες ενέργειες, δράσεις, παρεμβάσεις και επιχειρηματικά βήματα της καπνοβιομηχανίας JTI. Αυτή που για τους Ξανθιώτες γνωρίσαμε σαν ΣΕΚΑΠ.
Ομολογώ πως η επιτυχία της επιχείρησης, όπως και για κάθε άλλη επιτυχία επιχείρησης του νομού, μου προξενεί ένα αίσθημα ικανοποίησης. Παράλληλα όμως, ως προς τη λειτουργία της νέας ΣΕΚΑΠ, παρατηρώ και προβληματίζομαι.
Σήμερα λοιπόν, αυξήθηκε κατά 112% η παραγωγή στο εργοστάσιο. Το ποσοστό είναι μεγάλο και αποδεικνύει ότι οικονομικά τα μεγέθη είναι σε υψηλό επίπεδο. Δηλαδή, η εταιρεία είναι υγιής ως προς το μέλλον της.
Για την επιτυχία αυτή και για άλλα πολλά, σίγουρα υπάρχουν κάποια διδάγματα. Ας τα βγάλουν αυτοί που πρέπει.
Εμείς χειροκροτούμε για την επιτυχία απ’ όπου κι αν προέρχεται, ευχόμενοι επιτυχία σε όλους αυτούς τους επιχειρηματίες που αγωνίζονται, που ενισχύουν την οικονομία και την απασχόληση του τόπου μας. Τους θεωρούμε δε δικούς μας ανθρώπους.
Γ.Δ.


Μη ξεχνάτε τα λάθη σας
Φίλος με αφορμή τις συζητήσεις στη βουλή μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μου έστειλε στο κινητό μου ένα επίκαιρο μήνυμα.
Το περιεχόμενό του όλο κι όλο 6 λέξεις. Έγραφε: «Όποιος ξεχνά τα λάθη του αποθρασύνεται».
Το παραπάνω ρητό αποδίδεται στον Αβδηρίτη Δημόκριτο.
Αργότερα, συζητώντας με τον φίλο και την ανάλυσή του, συμφώνησα πως είχε δίκιο.
Πράγματι, οι δύο μεγάλοι πολιτικοί μονομάχοι ξεχνούν τα δικά τους λάθη και μονίμως θυμούνται του αντιπάλου. Και μένουν σ’ αυτά και επιμένουν να τα λένε και να τα ξαναλένε μόνο και μόνο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.
Όμως, είναι σίγουρο πως όχι μόνον δεν κερδίζουν εντυπώσεις, αλλά χάνουν και από πάνω.
Κερδισμένη είναι η παράταξη που με ψυχραιμία, σοβαρότητα και ευγένεια προς τους αντιπάλους, παραθέτει τις δικές της προτάσεις και κρίνει θετικά τις αντίστοιχες θέσεις των υπολοίπων που είναι σωστές, που υλοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών.
Εν όψει της εκλογικής περιόδου που σύντομα θα επισημοποιηθεί, ας τα έχουν υπόψιν τους οι υποψήφιοι βουλευτές στις διάφορες ομιλίες τους.
Προσοχή, δεν μπορεί να είναι όλα μαύρα από τη μία πλευρά…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …