Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

0

Αρχή ανακοινώσεων υποψηφίων
Επίσημα πλέον γίνονται οι ανακοινώσεις των νέων υποψήφιων δημάρχων.
Την έναρξη έκανε ο πρώην δήμαρχος Μύκης Ντουκιατζή Μουτζαχήτ ο οποίος με σύντομη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα προχθές, επισημοποιεί τη νέα υποψηφιότητά του για τον δήμο ξεκινώντας από το χωριό του τον Κένταυρο.
Εκεί λοιπόν παρουσία πλήθους κατοίκων, κυρίως νέων, έγινε και η επίσημη πρώτη εκδήλωση-ανακοίνωση.
Γ.Δ.


Συγκλονίζει η τραγωδία με το μωρό στη Βέροια
Δεν περνά μέρα χωρίς να ακούσουμε για κάποια αποτρόπαια πράξη με θύματα συνήθως αθώα παιδιά. Συντάραξε πάλι το πανελλήνιο η τραγωδία με την 29χρονη από την Βέροια που φέρεται να πέταξε το 11μηνο μωρό της στο ποτάμι. Δεν το χωράει ανθρώπου νους μάνα να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα. Είχε ψυχολογικά προβλήματα και έπαιρνε θεραπευτική αγωγή λένε τώρα οι συγγενείς της. Κι αν αληθεύει αυτό πώς της εμπιστεύτηκαν το μωρό χωρίς παρουσία κάποιου; Αυτό δεν είναι εγκληματικό; Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Χάθηκε μια ζωή…που δεν πρόλαβε να ζήσει.!
Μ.Ξ.


Επισκέψεις εν όψει
Το είχαμε πριν λίγες μέρες γράψει ότι στο πρόγραμμα των περιοδειών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι περιλαμβάνεται και η Θράκη.
Έτσι, μετά τις γιορτές και των Θεοφανίων συμπεριλαμβανομένων που θα είναι στα Χανιά, θ’ ανέβει στην περιοχή της Θράκης.
Τώρα, εάν έρθει σε μία ή όλες τις περιοχές, αυτό δεν έγινε γνωστό ακόμη. Ίσως προτιμήσει την Κομοτηνή σαν κέντρο της Θράκης.
Θα είναι μια επίσκεψη ενδυνάμωσης των τοπικών γαλάζιων υποψηφίων.
Γ.Δ.


Υποψηφιότητες
Το μαρτύριό τους περνάνε αυτή την περίοδο οι κάθε κόμματος νέοι υποψήφιοι. Οι παλιοί αλλά και οι βουλευτές ούτε που τους απασχολεί άμεσα. Περισσότερο προβληματίζονται για το ποιοι και ποιες θα είναι οι ανθυποψήφιοί τους για να μάθουν με ποιους θα ανταγωνιστούν.
Πάντως, σύμφωνα με διαρροές, τα αποκαλυπτήρια των ονομάτων των ψηφοδελτίων θα γίνονται σε δόσεις. Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών αναμένονται κάποια ονόματα για να δοθεί χρόνος προετοιμασίας στους νέους, κυρίως, υποψήφιους.
Γ.Δ.


Αυξήσεις συντάξεων
Ποιος συνταξιούχος αλήθεια δεν θα ήθελε αύξηση; Ποιος δεν προσδοκεί να πάρει πίσω αυτά που του στερήθηκαν χρόνια τώρα; Φυσικά όλοι!
Μόνον που υπάρχει ένας κίνδυνος. Να καλλιεργηθούν μεγάλες προσδοκίες και το τελικό ποσό αύξησης να είναι ασήμαντο. Οπότε, αντί για χαρά και ικανοποίηση, θα υπάρξει οργή και αγανάκτηση για την κοροϊδία.
Γι’ αυτό, προτείνω προς τους φίλους συνταξιούχους πρώτα να δουν στο λογαριασμό τους το νούμερο και μετά να πουν είτε το «ευχαριστώ» είτε το «σιχτίρ».
-Υπομονή λίγες ημέρες λοιπόν και τα ξαναλέμε…
Γ.Δ.


Άλλαξε Πρόξενος, όχι πολιτική
Δεν ανήκω στην κατηγορία του άσπρου-μαύρου. Όχι. Θεωρώ πως υπάρχουν αποχρώσεις στον ενδιάμεσο χώρο. Πιστεύω πως η αλήθεια, η λογική και η πίστη στις δημοκρατικές αρχές πως βρίσκονται στη μέση, όχι στα άκρα.
Κάποιοι λοιπόν βιαστικά, μίλησαν κι έκαναν εκτιμήσεις για το νέο Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.
Προσωπικά δεν βιάζομαι για να κρίνω των Αϊκούτ Ουνάλ. Εξάλλου από τις πράξεις του κρίνεται κανείς. Όμως, έχω υποχρέωση να σημειώσω μια πραγματικότητα που κάποιοι την ξεχνούν. Μπορεί να άλλαξε ο πρόξενος, όχι όμως η πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας την οποία και εφαρμόζει ο εκάστοτε πρόξενος.
Γ.Δ.


Ξεκινούν για τη φοιτητική εστία
Σιγά-σιγά και μεθοδικά ξεκινούν οι εργασίες για την αξιοποίηση του κτιρίου των Φοιτητικών Εστιών του παρελθόντος.
Ως γνωστόν, το κτίριο ενοικιάστηκε από γνωστή εταιρεία η οποία διαχειρίζεται ιδιωτικές Φοιτητικές Εστίες πανελλαδικά.
Έτσι, το κτίριο θα επαναλειτουργήσει ως Φοιτητική Εστία και βρίσκεται στις οδούς Μπρωκούμη, Κουγιουμτζόγλου και Σταθμού.
Γ.Δ.


Υπήρξε κόντρα
Μου μεταφέρθηκε πριν τις γιορτές πως υπήρξε κόντρα μεταξύ του Σωκράτη Ξυνίδη και του Σωτήρη Στολίδη. Η κόντρα έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης σε Ξάνθη και Ροδόπη του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέα Σπυρόπουλου.
Ήταν έντονη η κόντρα όπως πληροφορήθηκα αλλά έληξε γρήγορα.
Συνηθισμένα πράγματα στις κομματικές συγκεντρώσεις και βέβαια η αντιπαράθεση των δύο ανδρών αφορούσε δικές τους διαφορές που πάνε χρόνια πίσω.
Με την παρέμβαση τρίτων το θέμα έληξε και η συνεδρίαση συνεχίστηκε.
Γ.Δ.


Νέα χρονιά, νέες ελπίδες
Νέα χρονιά λοιπόν και οι ευχές μας από καρδιάς για όντως καλή χρονιά, με υγεία και ειρήνη. Χρειάζεται η Ειρήνη εξαιτίας της γειτονιάς μας. Που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει τόσο από τη Ρωσία όσο και την Τουρκία.
Έτσι, μοιραία φθάσαμε στο σημείο να ευχόμαστε για Ειρήνη το 2023.
Γενικά δε, ανθρώπινα, για μας, για τη χώρα μας αλλά και για τις άλλες γύρω μας, άλλο κακό να μη μας βρει.
Να πορευτούμε ήσυχα, ήρεμα, δημιουργικά, κυρίως εμείς εδώ στην Ευρώπη.
-Φτάνει πια, όχι άλλες κρίσεις…
Γ.Δ.


Ας αφήσομε το παρελθόν κι ας σχεδιάσουμε το μέλλον
Οι μέρες προφέρονται για εκδηλώσεις και όπως διαπιστώνουμε γίνονται πολλές. Οι περισσότερες αφορούν αναβίωση εθίμων. Αυτό έχει και την θετική αλλά και την αρνητική του πλευρά. Γιατί όταν θεωρεί κάποιος αναβίωση εθίμου μια γρήγορη πρόχειρη αναπαράσταση παιδαριώδους και τραγελαφικού επιπέδου που γίνεται βιαστικά για να τελειώνει γρήγορα και να έρθει η ώρα του χορού και των κερασμάτων αυτό δεν είναι αναβίωση. Είναι μια καρικατούρα. Αντίθετα αν εκλείπει το κομμάτι αυτό αλλά γίνεται μια εκδήλωση με αναφορές στο έθιμο, στον συμβολισμό του αλλά και το ιστορικό υπόβαθρο που το δημιούργησε μέσα από αξιόπιστες πηγές, τότε συμβάλλει στη διατήρηση της παράδοσης.
Και κάτι ακόμα: Όλα αυτά είναι παρελθόν και η τόση προσήλωση στην αναβίωση και τη διατήρησή τους παραπέμπει σε μια παρελθοντολαγνεία και μια εξιδανίκευση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το αντίστροφο δεν βλέπουμε. Να οραματιζόμαστε δηλαδή και να σχεδιάζουμε το μέλλον. Αυτό θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον θα ήταν αυτό που θα συνέβαλλε στην πρόοδο. Πάμε μπροστά όχι πίσω!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…