Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Προσκλητήριο για επενδύσεις στο νέο LEADER στην Σταυρούπολη

Προσκλητήριο για επενδύσεις στο νέο LEADER στην Σταυρούπολη

0

Eν’ όψει της προκήρυξης του LEADER 2023-2027 για τους  ιδιώτες

 

Διερευνητική περίοδος για τους τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος –  Οι επενδύσεις μπορεί να είναι καινούριες ή να αφορούν αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό ήδη υπαρχόντων

 

 

Υπο σχεδιασμό βρίσκεται από το ΥΠΑΑΤ το νέο LEADER της περιόδου 2023-2027 και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν οι προετοιμασίες από τις κατά τόπους Αναπτυξιακές προκειμένου να υποβάλλουν φακέλους με προτάσεις για τους τομείς δραστηριοτήτων των εν δυνάμει ιδιωτών επενδυτών.

Δεν έχει προκηρυχθεί το νέο LEADER – Διερευνητική περίοδος για τους τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος

Όπως διευκρινίζει η Ειδική συνεργάτης του  δημάρχου Ξάνθης υπεύθυνη για τα ευρωπαϊκά προγράμματα κα Χατζογλίδου Δέσποινα το νέο LEADER 2023-2027 δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί καθώς βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι θα έχει κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο καθώς άλλαξε η νομοθεσία και κάποιοι ΚΑΔ: «Εμείς αυτό που θέλουμε σ’ αυτή την φάση είναι να αποτυπώσουμε το επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και ποιες δραστηριότητες αφορά. Για παράδειγμα ιχθυοκαλλιέργειες ή, οικοτεχνία, ή ξενώνες.  Αυτές τις προτάσεις θα τις στείλουμε στην Αναπτυξιακή Ροδόπης που είναι ο φορέας υλοποίησης του LEADER της Ξάνθης προκειμένου να τις εντάξει στον φάκελο που θα στείλουν όλες οι Αναπτυξιακές στο ΥΠΑΑΤ. Πρόκειται για μια προετοιμασία που θα βοηθήσει στον σχεδιασμό του νέου LEADER», επισημαίνει η κα Χατζογλίδου.

Να σημειώσουμε ότι η ΑΝΡΟ έχει ξεκινήσει ενημερωτικές ημερίδες διαβούλευσης για προτάσεις σ’ όλους τους δήμους του νομού μας.

«Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί το νέο LEADER 2023-2027»  

Στο πλαίσιο αυτό έχει στείλει Πρόσκληση καλώντας τους εν δυνάμει επενδυτές της περιοχής Σταυρούπολης. Να σημειώσουμε ότι η ΔΕ Σταυρούπολης είναι επιλέξιμη περιοχή για LEADER στο δήμο Ξάνθης σε αντίθεση με τον αστικό οικισμό που δεν είναι. Όπως αναφέρει η κα Χατζογλίδου επιλέξιμες περιοχές είναι όλες οι ορεινές για οικοτουριστικές επενδύσεις.

Στην Πρόσκληση αναφέρεται : «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΝΕΟ LEADER 2023-2027

Το νέο τοπικό πρόγραμμα LEADER 2023-2027 που αφορά την περιοχή της ΔΕ Σταυρούπολης προετοιμάζεται.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, οι ενδιαφερόμενοι δυνητικοί υποψήφιοι επενδυτές στην περιοχή μας, να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2542022141 ή να προσέλθουν στο Δημαρχείο Σταυρούπολης (κα Χατζογλίδου Δέσποινα), προκειμένου να υποβάλλουν προς την ΑΝΡΟ, ένα αρχικό τεχνικό δελτίο με την επένδυση που στη συνέχεια θα αξιώσουν επιχορήγηση από το πρόγραμμα.

Οι επενδύσεις μπορεί να είναι καινούριες ή να αφορούν αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό ήδη υπαρχόντων στην περιοχή της ΔΕ Σταυρούπολης.

Το μήνα Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί και ενημερωτική συνάντηση στην περιοχή μας, όπου θα παρουσιαστούν τα τεχνικά θέματα και οι διαδικαστικές απαιτήσεις του προγράμματος».

Να διευκρινίσουμε ότι αυτή η δράση αφορά το LEADER 2023-2027 για ιδιώτες γιατί οι δήμοι ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν προτάσεις στο  LEADER την νέα περίοδο που αφορά έργα και δράσεις του δημοσίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …