Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραμένει η σύγχυση για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στην ΠΕ Ξάνθης

Παραμένει η σύγχυση για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στην ΠΕ Ξάνθης

0

Την Τρίτη έλαβε χώρα συζήτηση ανάμεσα στο Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης και εκπροσώπους των γονέων και κηδεμόνων

Χ. Γιαννακίδου: «Συνεχίζουμε να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες στη μεταφορά των μαθητών»

Την Τρίτη 24/01 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ξάνθης και των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 9ου ,13ου, 14ου, 17ου, 18ου και Ευμοίρου με σκοπό να γίνει μία συζήτηση για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις μεταφορές των μαθητών.

Χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση το ΔΣ του ΔΣΞ αναφέρεται: «Η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο και όλες οι υποχρεωτικές δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελούν ευθύνη και υποχρέωση του κράτους. Η μετακύλιση της οικονομικής ευθύνης στους γονείς για το πρόγραμμα κολύμβησης με επίκληση γραφειοκρατικών αιτιάσεων και η μη ασφαλής μετακίνηση μαθητών σε σχολικές μονάδες της ΠΕ Ξάνθης, όπως π.χ. το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ευμοίρου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ενώνουμε την φωνή μας, απαιτώντας:

-Την άμεση κάλυψη της οικονομικής δαπάνης μετακίνησης στο πρόγραμμα κολύμβησης των μαθητών Γ’ και Δ’ Δημοτικού από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

-Την μέριμνα για ασφαλή μετακίνηση όλων των μεταφερόμενων μαθητών».

Παρούσα στην σύσκεψη γονέων και εκπαιδευτικών με θέμα το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών ήταν και η Γραμματέας του Διδασκαλικού Συλλόγου, Χαρίκλεια Γιαννακίδου

Επιπροσθέτως, η Γραμματέας του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, Χαρίκλεια Γιαννακίδου, σημείωσε στο ‘’Ε’’: «Την Τρίτη συζητήσαμε το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών από τους οικισμούς προς τα σχολεία μαζί με εκπροσώπους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ξάνθης και των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων. Μέσα από μία εποικοδομητική συζήτηση αναδείξαμε τα κυριότερα προβλήματα, ένα από τα οποία αφορά την μετακίνηση παιδιών στο σχολείο χωρίς, ωστόσο να υπάρχουν συνοδοί. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπήρχε πρόβλεψη για μεταφορά για δύο μήνες περίπου μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, το πρόβλημα λύθηκε από την Αντιπεριφέρεια λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Παρόλα αυτά, τα φλέγοντα ζητήματα εμμένουν κι εμείς με τη σειρά μας συνεχίζουμε να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες στη μεταφορά των παιδιών».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …