Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Σάλτος» από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Σάλτος» από τις Εκδόσεις Ίκαρος

0

Ο συγγραφέας επιστρέφει με μια νέα συλλογή διηγημάτων: δεκατρείς νέες ιστορίες με το γνώριμο, μεστό αφηγηματικό του ύφος

Μετά τη θερμή υποδοχή, τις εξαιρετικές κριτικές για το βιβλίο του Αποδοχή κληρονομιάς (Ίκαρος, 2020), τις υποψηφιότητες για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 2021, το Βραβείο Διηγήματος 2021 του λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης και το Βραβείο Πεζογραφίας 2021 του περιοδικού Κλεψύδρα, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επιστρέφει με μια νέα συλλογή διηγημάτων: δεκατρείς νέες ιστορίες με το γνώριμο, μεστό αφηγηματικό του ύφος.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Στην εποχή του Μεσαίωνα οι λογικοί και σώφρονες άνθρωποι των πόλεων στοιβάζαν τους ψυχικά διαταραγμένους ή λοξούς σε μεγάλα ξύλινα καράβια χωρίς κουπιά και τους άφηναν να περιφέρονται ακυβέρνητοι στις θάλασσες.

Οι πρωταγωνιστές των νέων διηγημάτων του Ανδρέα Νικολακόπουλου δεν ζουν στο Μεσαίωνα. Βρισκόμενοι όμως στη θάλασσα, στα βουνά, σε δάση, σε πόλεις, σε τρένα, σε πανεπιστημιακά εργαστήρια, ανάμεσα στα σύννεφα, απέκτησαν και οι ίδιοι την παλιά εκείνη λοξή ματιά. Η διαφορά είναι πως δεν φτιάχνονται πια μεγάλα ξύλινα καράβια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…