Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές «Μποναμάς» από την πρωτοχρονιάτικη κίνηση

«Μποναμάς» από την πρωτοχρονιάτικη κίνηση

0

Γιόρτασαν έξω τα …Πασχούγεννα οι Ξανθιώτες  – Ήρθαν επισκέπτες από άλλες πόλεις – Πόλος έλξης η Παλιά πόλη

 

Δούλεψε και η αγορά της πόλης – Με θετικό πρόσημο για τις επιχειρήσεις έκλεισε το 2022

Μια πρόγευση από το κλίμα της Αποκριάς μέσα στα Χριστούγεννα έζησε η Ξάνθη τις μέρες αυτές με την επισκεψιμότητα και την κίνηση στην αγορά να κορυφώνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ενώ ο παλμός της διασκέδασης χτυπούσε έντονα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Γιόρτασαν έξω τα …Πασχούγεννα οι Ξανθιώτες

Με σύμμαχο τον καλό καιρό που θύμιζε Πάσχα η διάθεση των Ξανθιωτών εκτοξεύτηκε. Καρφίτσα δεν έπεφτε στο κέντρο την προπαραμονή και την παραμονή Πρωτοχρονιάς ενώ…μάχη δινόταν για μια θέση στα τραπεζάκια της πλατείας για ένα καφέ. Το ίδιο και στα καταστήματα εστίασης ουζερί, ταβέρνες, όπως βεβαιώνει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου: «Είχαμε πολύ κόσμο αυτές τις μέρες. Και οι συμπολίτες βγήκαν να χαρούν και να διασκεδάσουν αλλά είχαμε και κόσμο από άλλες πόλεις. Τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος δούλεψαν πολύ καλά. Θυμηθήκαμε άλλες εποχές αλλά και μέρες καρναβαλιού τότε που έχει μεγάλη κίνηση. Όλο αυτό αποτυπώνεται στο ταμεία των επιχειρήσεων εστίασης που το είχαν τόσο ανάγκη σε μια εποχή ενεργειακής ακρίβειας που έχει εκτοξευτεί το λειτουργικό τους κόστος και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να απορροφήσουν τις αυξήσεις παραμένοντας ανταγωνιστικοί για να μην χάσουν τους πελάτες τους».

Ήρθαν επισκέπτες από άλλες πόλεις – Πόλος έλξης η Παλιά πόλη

Μεγάλη κίνηση είχε τις μέρες αυτές εκτός από το κέντρο και η Παλιά Πόλη. Όπως είναι γνωστό αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης μας με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα σοκάκια από κόσμο καθώς και τα καφέ που υπάρχουν εκεί.

Δούλεψε και η αγορά της πόλης

Αξιοσημείωτη κίνηση καταγράφηκε και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης τις προηγούμενες μέρες. Κινήθηκαν πρωτίστως τα καταστήματα με είδη δώρων για παιδιά αλλά και γενικότερα αλλά και είδη με ένδυση – υπόδηση.

Όπως βεβαιώνουν οι παράγοντες της αγοράς και της εστίασης η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο και αυτό είναι ελπιδοφόρο για την νέα χρονιά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…