Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μετά από δύο χρόνια τα Θεοφάνια γιορτάστηκαν μεγαλοπρεπώς σε Άβδηρα και Πόρτο Λάγος

Μετά από δύο χρόνια τα Θεοφάνια γιορτάστηκαν μεγαλοπρεπώς σε Άβδηρα και Πόρτο Λάγος

0

Ο καιρός ήταν σύμμαχος των πιστών που κατέκλυσαν τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια του νομού

Έδωσαν το παρών όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του Ν. Ξάνθης

Σήμερα 6 Ιανουαρίου γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια ύστερα από δύο χρόνια με πλήθος κόσμου στη Σκάλα Αβδήρων στις 12μ.μ. και στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος στη 1:00μ.μ. Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος των πιστών καθώς από νωρίς κατέκλυσαν τα λιμάνια των δύο χωριών ενώ τα νερά ήταν γαλήνια και έτοιμα να υποδεχθούν τους τολμηρούς συμπολίτες μας με σκοπό να πιάσουν το Σταυρό.

Σκάλα Αβδήρων
Πριν τις 11:15π.μ. ο κόσμος είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει την λειτουργία του αγιασμού των υδάτων. Στην τελετή παρευρέθηκαν θεσμικοί παράγοντες του τόπου όπως ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ. Κριτσίνης. Τον σταυρό κατάφερε να πιάσει πρώτος ο Σταύρος Μαλτουδόγλου.

Ο κ. Τσιτιρίδης δήλωσε στο «Ε»: «Βρεθήκαμε στο λιμάνι των Αβδήρων φέτος για να γιορτάσουμε τα Θεοφάνια. Εύχομαι σε όλο το κόσμο χρόνια πολλά, υγεία και ευημερία όπως επίσης φέτος είναι μία χρονιά που μαζί της φέρνει τις εκλογές δημοτικές και βουλευτικές και ελπίζω ο Θεός να φωτίσει τον κόσμο ώστε να επιλέξει τους καλύτερους για το συμφέρον του τόπου του»

Πόρτο Λάγος
Στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος στη 1:00μ.μ. έδωσε το παρών πλήθος κόσμου μαζί με απόσπασμα του Στρατού, θεσμικούς παράγοντες του Ν. Ξάνθης και ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Μαζί με τους άνδρες που αψήφησαν τα κρύα νερά υπήρξε και μία γυναίκα που έκανε τη δική της προσπάθεια στη ρίψη του Σταυρού.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δήλωσε στο «Ε»: «Χρόνια πολλά σε όλους με ειρήνη και υγεία! Αυτό το έτος είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να αλλάξει αυτή την κυβέρνηση που με τις πολιτικές της έχει οδηγήσει όλον τον κόσμο σε φτωχοποίηση»

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης ανέφερε στο «Ε»: «Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία και ειρήνη. Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι επιβεβλημένη ώστε ο κόσμος να βλέπει τα όνειρα του να γίνονται πραγματικότητα σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Εύχομαι επίσης το Κράτος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς όφελος της ποιότητας ζωής όλων των ανθρώπων».

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …