Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με τον ετήσιο χορό υποδέχεται επίσημα το 2023 ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘’Ο Λεπενιώτης’’

Με τον ετήσιο χορό υποδέχεται επίσημα το 2023 ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘’Ο Λεπενιώτης’’

0

Θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου 21/01/2023 στο κέντρο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ»

Γ. Μπίκος: « Η νέα γενιά θα συνεχίσει την παράδοσή μας, γι’ αυτό επενδύουμε σε αυτή!»-Τα σχέδια του συλλόγου για το 2023

 

Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘’Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ’’ καλωσορίζει και επίσημα το 2023 με τον ετήσιο χορό το προτελευταίο Σάββατο του Ιανουαρίου.

«Μετά από 2,5 χρόνια αποχής λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, το 2022 πήγαμε πολύ καλά», αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Μπίκος στο ‘’Ε’’.

Συμπληρωματικά, ο κ. Γ. Μπίκος μιλώντας για την χρονιά που πέρασε, τονίζει: «Ξεκινώντας από το Αντάμωμα, είναι αξιοσημείωτο να επισημάνουμε πως είχαμε μεγάλη ανταπόκριση. Στον χώρο μας, στον παραδοσιακό οικισμό της Χαϊντού είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και τον Σύλλογο Αγραφιωτών Σαρακατσάνων για δύο βραδιές. Στη συνέχεια, στις γιορτές παλιάς πόλης μας επισκέφθηκε κόσμος από όλη την Ελλάδα δείχνοντας πως στηρίζει έμπρακτα τον Σύλλογο. Τέλος, πραγματοποιήσαμε ένα μικρό γλέντι προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, μας άρεσε σαν ιδέα και αποφασίσαμε να το καθιερώσουμε και για τα επόμενα χρόνια».

«Ως Σύλλογος προσπαθούμε να διατηρήσουμε ‘’ζωντανή’’ την Σαρακατσάνικη παράδοση-κληρονομιά και τα επόμενα χρόνια»
Γιώργος Μπίκος
Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης

Κάνοντας μνεία στις δράσεις του Συλλόγου για το 2023, ο κ. Γ. Μπίκος, υπογραμμίζει: «Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 22/01 με παρουσία τοπικών αρχόντων και του παιδικού τμήματος του Συλλόγου. Επίσης, λίγο αργότερα, 18-21 Μαΐου το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου μας θα επισκεφθεί το Μόντε Κάρλο στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ. Έπειτα, θα ακολουθήσει και το Τοπικό Αντάμωμα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και ευχαρίστως θα φιλοξενήσουμε κάποιο Σύλλογο στον παραδοσιακό οικισμό της Χαϊντού. Τέλος, θα λάβουμε μέρος και στις Γιορτές Παλιάς Πόλης δίνοντας ώθηση σε νέους τραγουδιστές».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος: «Ως Σύλλογος προσπαθούμε να διατηρήσουμε ‘’ζωντανή’’ την Σαρακατσάνικη παράδοση-κληρονομιά και τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό ακριβώς καλούμε τους νέους να συνεχίσουν το έργο αυτό μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στα δρώμενα!»

Πληροφορίες για την εκδήλωση

-Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

-Τοποθεσία: κέντρο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ»

-Τιμή εισόδου:20 ευρώ/άτομο(περιλαμβάνει φαγητό και απεριόριστο ποτό)

-Συμμετοχή στο τραγούδι από τους: Σταύρο Τσαλάγκα, Γιάννη Μπανιώτη, στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Τσιλιγγίρης

-Τηλέφωνο κρατήσεων: 6934613971

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…