Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με παρόντες τους ξανθιώτες ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Κόσυνθο

Με παρόντες τους ξανθιώτες ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Κόσυνθο

0

Η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Ιωάννη του Προδρόμου και κατέληξε στον Κόσυνθο ποταμό

Την τελετή παρακολούθησε και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ-Στα τέσσερα στοιχεία της φύσης και στην Ενανθρώπιση του Θεανθρώπου αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης

 

Με σύμμαχο τον καιρό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Ξάνθη. Πλήθος κόσμου έσπευσε στον Κόσυνθο ποταμό όπου έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Ιωάννη του Προδρόμου και έπειτα κατευθύνθηκε προς τον Κόσυνθο χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και του δήμου. Παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, o π. δήμαρχος, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Μιχάλης Αμοιρίδης και ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης, Σπύρος Τσιλιγγίρης.

Παντελεήμων:«Έργα φωτεινά, ζωή φωτεινή, έτη πολλά, ειρηνικά και ευλογημένα»

Ο Μητροπολίτης, κ. Παντελεήμων ευχήθηκε σε όλους να είναι τα έργα μας φωτεινά, η ζωή μας επίσης φωτεινή, με σκοπό να Δοξάζεται η Δόξα Του Θεού. Ευχήθηκε στους εορτάζοντες έτη πολλά, έτη ειρηνικά και ευλογημένα. Βέβαια, αρχικά έκανε αναφορά και στα τέσσερα στοιχεία της φύσης( αιθέρας, ατμοσφαιρικός αέρας, ξηρά και θάλασσα). Δηλαδή, με τα τρία πρώτα έκανε μνεία στην Ενανθρώπιση Του Θεανθρώπου και την Κάθοδό Του στην γη. «Το νερό καθαγιάστηκε κι εκείνο από τον Ιησού Χριστό, αν και υποδουλωμένο στην αρχή», σημείωσε.

Χρ. Μέτιος: « Ο καθένας μας ας πράξει ό,τι χρειάζεται, ώστε η περιοχή και η πατρίδα μας να έχουν ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον»

Επιπροσθέτως, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, δήλωσε: «Τα Θεοφάνια συμβολίζουν την αρχή της πορείας για έναν καλύτερο κόσμο. Η γιορτή αυτή ας σηματοδοτήσει μία ανάλογη πορεία για τον τόπο μας, όπως και για τους συμπολίτες μας. Ο καθένας από εμάς στο πλαίσιο της ευθύνης του, ας πράξει ό, τι χρειάζεται, ώστε η περιοχή και η πατρίδα μας να έχουν ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον. Χρόνια πολλά και καλή Φώτιση σε όλους!»

Καλή Φώτιση στον Χρήστο που πρώτη φορά ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, μα και σε όλους τους υπόλοιπους που βούτηξαν στα νερά του ποταμού! Ας λάμψει Το Φως στις ψυχές όλων μας! Χρόνια πολλά!

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…