Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με μήνυμα στη νέα γενιά ολοκληρώθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης για το ’23

Με μήνυμα στη νέα γενιά ολοκληρώθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης για το ’23

0

Έλαβε χώρα το Σάββατο 21/1 στο κέντρο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» με μεγάλη συμμετοχή μελών και άλλων συλλόγων- Δόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όσους συνέδραμαν στη διαφύλαξη της παράδοσης

Γ. Μπίκος: «Μετά από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, συνεχίζουμε τους ετήσιους χορούς, τα γλέντια και τα πανηγύρια»

Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘’Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ’’ καλωσόρισε και επίσημα το 2023 με τον ετήσιο χορό το προτελευταίο Σάββατο του Ιανουαρίου. Ειδικότερα, παιδικά, μα και εφηβικά τμήματα «έκλεψαν» την παράσταση, χορεύοντας με την ψυχή τους στην κεντρική σκηνή του κέντρου «ΔΙΟΓΕΝΗΣ».

«Μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας μπήκαμε πλέον στην κανονικότητα. Από εδώ και πέρα θα γίνονται ετήσιοι χοροί, γλέντια και πανηγύρια. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τις δασκάλες μας, την Αναστασία Γιαννοπούλου και την Κωνσταντίνα Καλτσά για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν όλο αυτό το διάστημα», σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Μπίκος.

Στη συνέχεια, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους κάνοντας ειδική μνεία στους: βουλευτή Ξάνθης, κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη, αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη, δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, δήμαρχο Αβδήρων, κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη, π. Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης, κ. Πασχάλη Γιώρη, αντιδήμαρχο Αβδήρων, κ. Αθανάσιο Γεωργακάκη, πρώην αντιδημάρχους Αβδήρων, κ. Σταυρακάρα και κ Τσόγκα, Αντιδημάρχους Τοπείρου, κ.Χαράλαμπο Κουτσομιχάλη και Αριστείδη Κετίπη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων, κ. Δήμο Γαρούφα, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Αθανάσιο Γαλανόπουλο, τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, κ. Ιωάννη Καλτσά και τον Πρόεδρο της Αγροτικής Ένωσης Ξάνθης, κ. Βασίλη Ρούφο.

Επίσης, το παρών έδωσαν και αρκετοί σύλλογοι Σαρακατσάνων, όπως επίσης και λοιποί άλλοι Σύλλογοι στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια για την περιφρούρηση και τη μεταλαμπάδευση της Σαρακατσάνικης παράδοσης στις επόμενες γενιές.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι: βουλευτής Ξάνθης, Σπύρος Τσιλιγγίρης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, δήμαρχος Αβδήρων, Γεώργιος Τσιτιρίδης, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, Ιωάννης Καλτσάς, ο οποίος τόνισε πως η νεολαία θα στέκει πάντα στο πλευρό του Συλλόγου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών στους: Αθανάσιο Πλατή, Κώστα Γαρούφα στην μνήμη του πατέρα του, Χρήστου Γαρούφα και στην Χρυσούλα Μπάτζιου για την αδιάλειπτη προσφορά τους στον Σύλλογο.

Έπειτα, έλαβε χώρα η βράβευση των παιδιών που πέτυχαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Στο τραγούδι συνόδευαν ο Σταύρος Τσαλάγκας και ο Γιάννης Μπανιώτης, ενώ στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Τσιλιγγίρης.

Στήθηκε χορός επί σκηνής στον οποίο συμμετείχαν οι παρευρισκόμενοι, μεγάλοι και μικροί μέσα σε ένα εύθυμο κλίμα που «μύριζε» σαρακατσάνικη παράδοση…

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…