Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Με 30+ συλλόγους επιστρέφει το ξανθιώτικο καρναβάλι το 2023!

Με 30+ συλλόγους επιστρέφει το ξανθιώτικο καρναβάλι το 2023!

2

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Στο πλήρωμα των αρμάτων του 2020 έρχονται να προστεθούν και τρία καινούργια

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλ. Ασκαρίδης μιλά στο ‘’Ε’’ για τις προετοιμασίες της πολυαναμενόμενης διοργάνωσης

Αφήνουμε πίσω μας την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και βάζουμε μπρος για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι… Άλλωστε, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο αποχής τριών χρόνων έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε…το ξανθιώτικο καρναβάλι 2023 έρχεται ανανεωμένο, έτοιμο να συνεπάρει μικρούς και μεγάλους!

Σχεδόν ένα μήνα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, Ηλίας Ασκαρίδης μιλά στο ‘’Ε’’ για τις προετοιμασίες, για τους συμμετέχοντες συλλόγους, όπως επίσης και για τα σχέδια που «πέφτουν» στο τραπέζι… Δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όλους όσοι στηρίζουν τον θεσμό και προσφέρουν χείρα βοηθείας κατά την περίοδο των προετοιμασιών.

«Πιθανολογούμε πως θα έχουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προς τα τέλη Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα μετά τις 20-25 Ιανουαρίου»
Ηλίας Ασκαρίδης
Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης

Οι απαντήσεις του Ηλία Ασκαρίδη για το καρναβάλι στο ‘’Ε’’:

‘’Ε’’: Πότε θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων;

ΗΛ.ΑΣΚ.: Πιθανολογούμε πως θα έχουμε το ολοκληρωμένο  πρόγραμμα προς τα τέλη Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα μετά τις 20-25 Ιανουαρίου.

‘’Ε’’:Η νέα οργανωτική για το καρναβάλι πότε θα λάβει χώρα;

ΗΛ.ΑΣΚ.: Σίγουρα θα προγραμματίσουμε κάποιες οργανωτικές με φορείς και λοιπές συναντήσεις. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουμε μία ακριβή ημερομηνία.

‘’Ε’’: Πόσοι σύλλογοι θα λάβουν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του 2023;

ΗΛ. ΑΣΚ. :Αρχικά, σημειώνουμε πως θα λάβουν μέρος όλοι οι παλιοί σύλλογοι. Αξιοσημείωτο είναι πως θα προστεθούν και καινούργιοι στους προϋπάρχοντες. Πάντως θα είναι πάνω από 30.

‘’Ε’’: Μιλήστε μας για την επισκεψιμότητα ενόψει Καρναβαλιού. Έχετε κάποιες πρώτες εκτιμήσεις;

ΗΛ. ΑΣΚ. : Η πόλη μας αναμφισβήτητα συγκεντρώνει πολύ κόσμο τη συγκεκριμένη περίοδο του Καρναβαλιού. Εμείς ως δήμος στοχεύουμε σε κάθε περίπτωση να προωθήσουμε τον τουρισμό με απώτερο στόχο να στηρίξουμε έμπρακτα την οικονομία του τόπου μας που έχει δεχτεί πολλά «χτυπήματα», τόσο λόγω της οικονομικής, όσο και λόγω της υγειονομικής κρίσης. Συνεπώς, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να προσεγγίσουμε τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών και φέτος!

‘’Ε’’: Ξεκίνησε η κατασκευή των πρώτων αρμάτων;

ΗΛ. ΑΣΚ. :Έχουμε αποφασίσει να χρησιμοποιήσουμε τα άρματα από το 2020 «Όνειρα χρώματα, μυρωδιές αρώματα». Παρόλα αυτά θα προστεθούν ακόμη τρία καινούργια.

‘’Ε’’: Τι καινούργιο θα δούμε φέτος που ενδέχεται να «κλέψει» τις εντυπώσεις ντόπιων, μα και επισκεπτών;

ΗΛ. ΑΣΚ. :Ξεκινώντας από τα άρματα στα οποία προαναφερθήκαμε, θα δούμε κάπως διαφορετικά άρματα, δηλαδή, μεγαλύτερα και πιο πλούσια από τις προηγούμενες χρονιά. Σε αυτή την ανανεωτική αύρα έρχεται να προστεθεί και μία έκπληξη και στην έναρξη…

‘’Ε’’: Στα σχέδιά σας είναι η προώθηση του καρναβαλιού και στις γειτονικές χώρες;

ΗΛ. ΑΣΚ. : Βεβαίως έχουμε μεριμνήσει να στείλουμε προσκλήσεις σε περιοχές της Ελλάδα, όπως επίσης και σε γειτονικές χώρες, σε Βουλγαρία-Τουρκία-Ρουμανία. Τέλος, σκοπεύουμε να επιμεληθούμε και τη διαφήμιση στα social, μιας και οι εποχές έχουν αλλάξει και ο κόσμος ασχολείται πολύ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

‘’Ε’’: Σας ευχαριστούμε πολύ! Ευχόμαστε καλή επιτυχία! Ανυπομονούμε για το «ανανεωμένο» ξανθιώτικο καρναβάλι!

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…