Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Λαϊκή Συσπείρωση: Το ένα κατασταλτικό σώμα μετά το άλλο, αστυνομοκρατία και καταστολή παντού

Λαϊκή Συσπείρωση: Το ένα κατασταλτικό σώμα μετά το άλλο, αστυνομοκρατία και καταστολή παντού

0

Αυστηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την στήριξη όλων των παρατάξεων για την δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί έντονη κριτική όχι μόνο στην στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου για την δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά συνολικά στην κρατική πολιτική που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συσχετίζεται έντονα με την καταστολή και αστυνομοκρατία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι στα τέλη Δεκεμβρίου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο η δημοτική αστυνομία αναβαθμίζεται και από σώμα επιβολής προστίμων, αποκτά κατασταλτικό και νομικό εξοπλισμό που θα επιβάλει ακόμα και συλλήψεις. Κατ’ επέκταση η συζήτηση του νομοσχεδίου έφτασε και στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου υπερψηφίστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζεται ότι «μετά την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την Δικαστική Αστυνομία, τώρα, Δημοτική Αστυνομία, με αναβαθμισμένες κατασταλτικές αρμοδιότητες. Το ένα κατασταλτικό σώμα μετά το άλλο, αστυνομοκρατία, καταστολή και αυταρχισμός παντού. Η δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργείται σε ένα κλίμα όπου οι κρατικές δυνάμεις καταστολής αποθρασύνονται, τα περιστατικά κρατικής βίας και καταστολής πυκνώνουν και γίνονται όλο και πιο σοβαρά. Αυτό δεν είναι φυσικά τυχαίο, εκδηλώνονται στο έδαφος της υπεράσπισης μιας οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που γίνεται όλο και πιο εχθρική και βάρβαρη για το λαό και τη νεολαία».

Η ανακοίνωση συνεχίζει σε σκληρό τόνο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι «αντί να αυξήσουν τις δαπάνες για εξοπλισμό υπηρεσιών με μηχανολογικό εξοπλισμό και μόνιμους εργάτες και οδηγούς, διαθέτουν κονδύλια για να αγοράσουν περιπολικά και μηχανές. Αντί να προσλάβουν κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και να μονιμοποιήσουν τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους στις κοινωνικές υπηρεσίες, επιλέγουν να προσλάβουν αστυνόμους. Αντί να δημιουργήσουν παιδικούς σταθμούς σύγχρονους και ασφαλείς για τα παιδιά μας με το απαραίτητο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε τα παιδιά μας να μην στοιβάζονται σε μεγάλα τμήματα, επιλέγουν να φτιάξουν αστυνομικά τμήματα και κρατητήρια».

Τέλος, επισημαίνεται ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους των δήμων αλλά ολόκληρη την κοινωνία, το σύνολο των κατοίκων και «πρέπει να απασχολήσει όλα τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς, αφού και αυτοί θα έρθουν αντιμέτωποι με το “νέο” κατασταλτικό σώμα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…