Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κριτική στη διοίκηση Μέτιου για την προβολή του Πολιτισμού της ΑΜΘ

Κριτική στη διοίκηση Μέτιου για την προβολή του Πολιτισμού της ΑΜΘ

0

Τα σχόλια του Μιχάλη Λυχούνα, αρχαιολόγου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας μεταφέρει και επικροτεί η Περιφερειακή Σύνθεση

Τις καταγγελίες και τους προβληματισμούς του Μιχάλη Λυχούνα, αρχαιολόγου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας μεταφέρει με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Σύνθεση, προκειμένου να αναφερθεί στις ανεπάρκειες και την ολιγωρία σχετικά με τα έργα Πολιτισμού.

Ο ίδιος ο κ. Λυχούνας μεταφέρει ότι στην εκδήλωση για την πίτα του Επιμελητηρίου Καβάλας, «ο συμπαθέστατος κ. Κώστας Αντωνιάδης, έμμισθος εκ νέου στο άρμα του κ. Μέτιου…. μας παρέθεσε τα ποσά που δίνει ΔΗΘΕΝ η Περιφέρεια σε έργα πολιτιστικών υποδομών. Ο ισχυρισμός είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΛΗΘΗΣ. Η Περιφέρεια, η κάθε περιφέρεια, δεν δίνει τίποτε! Μοιράζει τα λεφτά των Ευρωπαίων καρπωνόμενη τη δουλειά των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ! Και μάλιστα τους οφείλει γιατί η υψηλή απορροφητικότητά τους ανεβάζει το μέσο όρο!». Ο ίδιος προσθέτει: «η ανεπάρκεια της διοίκησης Μέτιου, είναι πως δεν έχει κάνει ΚΑΜΙΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ενέργεια προβολής, επιστημονικής και κοινωνικής ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε αυτά τα 6 χρόνια! Με τον ίδιο τρόπο που τρέχουμε την έκθεση στις Η.Π.Α. για τους Φιλίππους (πρώτα ο Θεός στη Βοστώνη το 2023), αν είχαν μυαλό ….και μόρφωση θα έστηναν κάτι αντίστοιχο για τη Σαμοθράκη. Η Βυζαντινή Θράκη έχει να εμφανιστεί στις Βρυξέλλες από τα χρόνια του Χαράλαμπου Μπακιρτζή (ανθρώπου με μόρφωση), τη δεκαετία του 1980! Είναι βέβαια άδικο να ζητάει κάποιος να χορέψει τη Λίμνη των Κύκνων ένας ιπποπόταμος, αλλά και αυτός να μην κάνει την Πλισέτσκαγια!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…