Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καλό…Αύγουστο οι εξετάσεις οδήγησης με κάμερες

Καλό…Αύγουστο οι εξετάσεις οδήγησης με κάμερες

0

Δόθηκε νέα παράταση στην εφαρμογή του νέου νόμου – Δεν τοποθετήθηκε ο εξοπλισμός στις αίθουσες εξέτασης ούτε στα οχήματα

 

Ο Πέτρος Ραφτόπουλος εκλέχθηκε αντιπρόεδρος στον  Σύνδεσμο Εκπαιδευτών Οδήγησης ΑΜΘ και εκλέκτορας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία

 

Εκλέχθηκε το 9μελές νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά από εκλογές που διεξήχθησαν σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη και οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη συμμετοχή των μελών. Από την Ξάνθη εκλέχθηκε ο κ. Πέτρος Ραφτόπουλος οποίος και  ανέλαβε αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. με πρόεδρο τον κ. Αντώνη Μαστοράκη που πλειοψήφησε κατά την ψηφοφορία και  επανεκλέχθηκε στην ηγεσία του Συνδέσμου. Επίσης ο κ. Ραφτόπουλος είναι ένας από τους 6 εκλέκτορες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση με τη σύνθεση του νέου ΔΣ του συνδέσμου αναφέρει:

«Την Τετάρτη 18-1-2023 έγινε η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου 9μελους ΔΣ του συνδέσμου εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας κ Θράκης, με κύριο θέμα την σύσταση νέου προεδρείου με τα εξής αποτελέσματα.

Πρόεδρος : Μαστοράκης Αντώνιος

Αντιπρόεδρος : Ραφτόπουλος Πέτρος

Γεν. Γραμματεύς : Μακρόπουλος Δημήτριος

Ταμίας: Ηλιάδης Σάββας

Δημοσίων σχέσεων:  Σαρηνικολαΐδης Κώστας

Ψηφιακών μέσων: Αντωνιάδης Κώστας

Εκπρόσωπος Αλεξανδρούπολης : Σπανός Νικόλαος

Ορεστιάδας : Ντουμανάκης Βασίλειος

 

Νέα παράταση για τον Αύγουστο οι εξετάσεις με κάμερες

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Ραφτόπουλος αναφέρθηκε στο νέο νόμο σημειώνοντας πως εξασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων τόσο των θεωρητικών όσο και το πρακτικό μέρος αρκεί βέβαια να …εφαρμοστεί! ‘Όπως ενημέρωσε ο νόμος ψηφίστηκε 31/8/2022 και δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη αφού παίρνει συνεχώς παρατάσεις. Η παράταση έληξε τον Δεκέμβριο και τώρα ανακοινώθηκε παράταση έως τον Αύγουστο του 2023.

«Δεν έχει  τοποθετηθεί ο ανάλογος ηλεκτρονικός εξοπλισμός στις αίθουσες εξέτασης που περιλαμβάνει κάμερες προκειμένου να διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων. Αυτό είναι ευθύνη της κάθε περιφέρειας. Επίσης κάμερα θα υπάρχει και στις εξετάσεις οδήγησης με τον εξεταστή να την μεταφέρει στο όχημα. Ζητήσαμε να βάλουμε εμείς κάμερες αλλά το υπουργείο δεν δέχτηκε την  πρότασή μας. Είναι προς την θετική κατεύθυνση ο νόμος γιατί εξασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων και αυτό είναι θετικό βήμα για την οδική ασφάλεια και βέβαια μας βρίσκει σύμφωνους. Αλλά θα πρέπει κάποτε να εφαρμοστεί για να δούμε και στην  πράξη τα αποτελέσματα», επισημαίνει ο κ. Ραφτόπουλος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…