Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Ηλ. Ασκαρίδης: Εντός της βδομάδας ανακοινώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων του καρναβαλιού!

Ηλ. Ασκαρίδης: Εντός της βδομάδας ανακοινώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων του καρναβαλιού!

0

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές

«Αγγίζει το 100% η πληρότητα των καταλυμάτων την περίοδο της παρέλασης», αναφέρει ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης στο «Ε»

Με το καρναβάλι να βρίσκεται προ των πυλών, η Ξάνθη και ειδικότερα ο Δήμος προετοιμάζεται εντατικά, ώστε να είναι έτοιμος να υποδεχτεί τον κόσμο που θα επισκεφτεί την πόλη με αφορμή αυτή τη γιορτή αλλά και να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών που θέτουν οι κάτοικοι της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Ασκαρίδη πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης, «Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα δημοσιευτεί το αργότερο μέχρι την άλλη Δευτέρα όπου την ίδια περίοδο θα οργανώνουμε και την έναρξη του καρναβαλιού. Συνολικά θα συμμετέχουν πάνω από 30 σύλλογοι όπως επίσης θα συμμετέχουν σύλλογοι και από άλλους νομούς. Το σημαντικό και η ειδοποιός διαφορά των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών από τα υπόλοιπα καρναβάλια είναι ότι εμείς έχουμε τέσσερις παρελάσεις». Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, τα άρματα τα οποία είναι οχτώ στον αριθμό ήταν έτοιμα από το 2019 και επίσης φτιάχτηκαν καινούργια.

«Περιμένουμε κόσμο από την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Γερμανία και την Ιταλία ώστε να έρθει να διασκεδάσει»
Ηλίας Ασκαρίδης
Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού δήμου Ξάνθης

Όσον αφορά στην πληρότητα των καταλυμάτων στην περιοχή της Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης σημειώνει ότι «η πληρότητα για το τριήμερο του καρναβαλιού αγγίζει το 100%. Το σημαντικό είναι ότι συνεργαζόμαστε με τους γύρω νομούς μας όπως είναι της Καβάλας, των Σερρών, της Ροδόπης και του Έβρου και αυτό είναι ευχάριστο. Άλλωστε περιμένουμε στο καρναβάλι μας κόσμο από την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Γερμανία και την Ιταλία ώστε να έρθει να διασκεδάσει που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη ύστερα από τρία χρόνια απραξίας».

Παύλος Μαραγκός

pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…