Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η ταινία «18» του Βασίλη Δούβλη στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Η ταινία «18» του Βασίλη Δούβλη στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

0

Στην προβολή της ταινίας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα παραβρεθεί, προσκεκλημένος της ΚΛΑ, ο σκηνοθέτης της ταινίας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης “Δημήτριος Γληνός” προβάλλει την ταινία «18» του Βασίλη Δούβλη από την Κυριακή 15 Ιανουαρίου μέχρι και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Στην προβολή της ταινίας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα παραβρεθεί, προσκεκλημένος της ΚΛΑ, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Βασίλης Δούβλης.

Λίγα λόγια για την ταινία «18»
Με φόντο το ναρκοπέδιο της κρίσης και της πανδημίας, το ρεαλιστικό, ανεπιτήδευτο και υπαινικτικό «18» του βραβευμένου Βασίλη Δούβλη («Η Επιστροφή») ακολουθεί την πορεία μιας παρέας εφήβων, που καταφεύγει στον φασισμό, γιατί μοιάζει να μην έχει πουθενά αλλού να στραφεί. Ο δημιουργός εμπνεύσθηκε από πραγματικά γεγονότα και μας φέρνει αντιμέτωπους με τους ανεπαρκείς οικογενειακούς δεσμούς, την υποβάθμιση της καθημερινότητας, την απαξίωση της ζωής, την παγίδα του νεοναζισμού και τη βία.

Μπορεί η πλοκή, που φέρει τον φορτισμένο τίτλο «18» (ενηλικίωση και ναζιστικό σύνθημα μαζί), να υφαίνεται γύρω από την επίθεση μιας ομάδας δεκαοχτάχρονων εναντίον ενός συμμαθητή τους, όμως η αφήγηση ξεπερνά τα όρια της σχολικής βίας και αποτυπώνει με καίριο, σκληρό, αλλά και τρυφερό συγχρόνως βλέμμα, τα πορτρέτα σημερινών αποκλεισμένων δεκαοχτάρηδων που, ενώ αναζητούν ελπίδα, κυριεύονται από θυμό και απελπισία μπροστά σε ένα μέλλον που διαγράφεται όχι μόνο αβέβαιο, αλλά και σκοτεινό.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες νέοι ηθοποιοί, που καθηλώνουν με τις αβίαστες ερμηνείες τους, ενώ ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Βαλσαμής προσεγγίζει τους ήρωες με τόλμη, αλλά και τρυφερότητα.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Δούβλης

Πρωταγωνιστούν: Ιωσήφ Γαβριελάτος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αναστάσης Λαουλάκος, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίνα Ανυφαντή, Βασίλης Ντάρμας, Αντώνης Τσαμουράς, Σταύρος Τσουμάνης, Γεωργία Ανέστη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νίκος Γεωργάκης, Μάριος Γκιοκουτάι, Δημήτρης Δρόσος, Κίμων Κουρής

Διάρκεια: 95 λεπτά

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…