Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και πλιγούρι

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και πλιγούρι

0

1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

6 κουταλιές ελαιόλαδο

200 γραμμάρια πλιγούρι

600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών

1 πράσινη πιπεριά

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κίτρινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

1 κρεμμύδι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

120 ml λευκό κρασί

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση. Μόλις βράσει ο ζωμός προσθέτετε το πλιγούρι και το αφήνετε να βράσει για 22-24 λεπτά. Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το σουρώνετε και το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, με ότι λιπαρά έχει μέσα, προσθέτοντας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί τοποθετείτε τις πιπεριές στο ταψί με το πλιγούρι.

Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Τοποθετείτε από πάνω φιλέτα μπούτι κοτόπουλο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες κοκκινιστές

-2 μελιτζάνες -1 κόκκινη πιπεριά σε στικς -1 πράσινη πιπεριά σε στικς -1 κρεμμύδι ψιλοκομμ…