Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επαφές στελεχών του ΚΚΕ σε Πυροσβεστική και Νοσοκομείο

Επαφές στελεχών του ΚΚΕ σε Πυροσβεστική και Νοσοκομείο

0

Συζήτηση για τα προβλήματα λειτουργίας και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων

 

Περιοδεία σε τοπικούς φορείς και οργανισμούς ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Ξάνθης.

Την Τρίτη 24 Γενάρη 2023 κλιμάκιο της Οργάνωσης Ξάνθης αποτελούμενο από τους Σάκη Βαρδαλή μέλος  του Γ.Π. της ΑΜΘ, Κώστα Βογιατζή μέλος της Ε.Π. της ΑΜΘ, της Τ.Ε. και Δημοτικό Σύμβουλο Ξάνθης, τον Γιάννη Βουζαρά στέλεχος της Οργάνωσης Ξάνθης, περιόδευσαν στην Π.Υ. Ξάνθης, την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρούπολης.

Το κλιμάκιο του Κόμματος συζήτησε με τους πυροσβέστες τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία και ενημέρωσε τους πυροσβέστες για την ανάδειξη στη βουλή, με τη μορφή ερωτήσεων, οξυμένων προβλημάτων των πυροσβεστών όπως, η ένταξη στα ΒΑΕ, για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την μονιμοποίηση όλων των Πενταετούς Υποχρέωσης και Εποχικών υπαλλήλων, για την κατάχρηση του θεσμού της «επιφυλακής, κ.ά. και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην Π.Ε. Ξάνθης.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες όπως: το ζήτημα της υποστελέχωσης, ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας του ανθρώπινου δυναμικού, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι «κομμένες» άδειες, οι ελλείψεις στη διοικητική μέριμνα την ώρα της πυρόσβεσης σε απομακρυσμένες περιοχές, οι μεταθέσεις κ.ά.

Όπως τόνισαν τα στελέχη του κόμματος, αναδείχτηκε η ανάγκη να αναβαθμιστεί από Γ’ σε Β’ Τάξης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, να δημιουργηθεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Δήμο Μύκης και να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ΄ τάξης το Κλιμάκιο στη Σταυρούπολη.

 

Συνάντηση με το με το ΔΣ του Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΞ

Την Πέμπτη 26 Γενάρη 2023 κλιμάκιο της Οργάνωσης Ξάνθης με επικεφαλής τους Κώστα Βογιατζή μέλος της Ε.Π. της ΑΜΘ, της Τ.Ε. και Δημοτικό Σύμβουλο Ξάνθης και  τον Νίκο Φρέγκογλου μέλος της Ε.Π. της ΑΜΘ και γραμματέα της Τ.Ε. Ξάνθης περιόδευσαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου συναντήθηκαν με το ΔΣ του Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΞ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «το κλιμάκιο του κόμματος συζήτησε για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για την υγεία του Ξανθιώτικου λαού από τις τεράστιες ελλείψεις, ιδιαίτερα σε ιατρικό προσωπικό αλλά και σε λοιπό υγειονομικό προσωπικό, στο ΓΝΞ που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο της ΜΕΘ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, σε παντελή έλλειψη ΩΡΛ και γαστρεντερολόγου, στην απελπιστική κατάσταση στην Παθολογική Κλινική όπου υπάρχουν μόνο δύο Παθολόγοι, εν μέσω μάλιστα έξαρσης των λοιμώξεων, στις τεράστιες ελλείψεις πληρωμάτων ΕΚΑΒ. Ταυτόχρονα αυτή η κατάσταση οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών με χρωστούμενες άδειες και ρεπό χρόνων, με μισθούς πετσοκομμένους και παγωμένους από τα μνημόνια, με κλεμμένο το Μισθολογικό Κλιμάκιο 2016-17, ενώ είναι χαρακτηριστική η μη ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…