Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εγκαίνια σήμερα για την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ζαχαρόπουλου στην Καβάλα

Εγκαίνια σήμερα για την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ζαχαρόπουλου στην Καβάλα

0

Η έκθεση ζωγραφικής «Μαθήματα Ζωής» έχει σκοπό να αποτελέσει ένα μάθημα ανάπτυξης της κριτικής σκέψης των θεατών

Σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 7:30μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Μαθήματα Ζωής» του Γιάννη Ζαχαρόπουλου στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης στη Καβάλα η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου.

Μέσα από τα έργα του Ζωγράφου Γιάννη Ζαχαρόπουλου, ο θεατής μαθαίνει να αντιλαμβάνεται με ευαισθησία, να προσεγγίζει τα έργα τέχνης με βάση την αισθητική και ιστορική αξία τους, να κατανοεί την αξία και τη σημασία τους ως πολιτιστική κληρονομιά πλέον και να εκτιμά το διδακτικό χαρακτήρα της τέχνης ως επιστήμης. Η επικοινωνία που αναπτύσσει ο καλλιτέχνης με το κοινό του και οι πολλαπλές ερμηνείες του έργου τέχνης, το καθιστούν αμετάφραστο. Ή πιο σωστά, μιλάει σε όλες τις γλώσσες, με την ίδια δύναμη.

Τα έργα τέχνης του Ζωγράφου Γιάννη Ζαχαρόπουλου διαθέτουν μια σύνθετη φυσιογνωμία και ένα πολυδιάστατο περιεχόμενό με εμφανές το χιούμορ, πάντα όμως με κέντρο τον άνθρωπο και την ζωή του στην καθημερινότητα. Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μαθήματα ζωής» έχει σκοπό, με τα έργα που θα εκτεθούν, να αποτελέσει και ένα μάθημα ανάπτυξης της κριτικής σκέψης των θεατών προς πιο σύγχρονες εικαστικές κατευθύνσεις, και μέσα από την άσκηση του βλέμματος καθώς και μέσα από ένα σημειολογικό και κοινωνιολογικό πρίσμα να εμφυσήσει μια νέα πνοή και αισιοδοξία στο σύγχρονο περιβάλλον, το οποίο τα έργα καταγράφουν.

Η διοργάνωση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καβάλας.

O χώρος θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00π.μ. έως τις 2:00μ.μ. και από τις 6:00μ.μ. έως τις 10:00μ.μ.

Email επικοινωνίας: arttobaccofactory@gmail.com, κιν.: 6944878801

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …