Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Διατήρηση του επιπλέον χώρου για τραπεζάκια έξω ζητούν οι επαγγελματίες

Διατήρηση του επιπλέον χώρου για τραπεζάκια έξω ζητούν οι επαγγελματίες

0

Με νέες «προκλήσεις» ξεκινά η χρονιά για εστίαση και καφέ- Ανοιχτή η συζήτηση για αυστηροποίηση του καπνικού νόμου

Η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μ.Τσιακίρογλου εξηγεί ότι τα καταστήματα βρίσκονται σε στάση αναμονής όσον αφορά τις εξελίξεις

Με νέα δεδομένα έρχεται αντιμέτωπος ο χώρος της εστίασης, μιας και από τη μία έληξε στις 15 Ιανουαρίου η ισχύς των αποφάσεων των Δήμων με τις οποίες δίνονταν επιπλέον χώροι για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα, λόγω πανδημίας και από την άλλη μία νέα εποχή «ξημερώνει» με σκοπό να κλείσει τις «χαραμάδες» της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Με λίγα λόγια το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να προβεί σε επικαιροποίηση του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να μην υπάρχουν ζητήματα διαφορετικής ερμηνείας ως προς τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν.

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής για τον χώρο των τραπεζοκαθισμάτων.-Ο καπνικός νόμος θα είναι εναρμονισμένος με την ευρωπαϊκή οδηγία»
Μαίρη Τσιακίρογλου
Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν.Ξάνθης, Μαίρη Τσιακίρογλου, ανέφερε σχετικά στο ‘’Ε’’: «Αρχικά, όσον αφορά την άρση της ισχύος ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων σε επιπλέον χώρο, είμαστε ακόμα σε αναμονή σχετικά με την τελική έκβαση του θέματος. Βέβαια, ασκούμε πιέσεις στα αρμόδια Υπουργεία, όπως και στην ΚΕΔΕ, με σκοπό να διατηρήσουμε τον επιπλέον χώρο».

Στη συνέχεια, η κα Μ.Τσιακίρογλου επισημαίνει πως πρόκειται να τροποποιηθεί ο καπνικός νόμος, μολονότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο, ένα ΦΕΚ. «Έχουν αποτυπωθεί κάποιες προθέσεις για αυστηροποίηση του καπνικού νόμου σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο, δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι. Άλλωστε, το μόνο βέβαιο είναι πως ο νόμος θα είναι εναρμονισμένος με την ευρωπαϊκή οδηγία», υπογράμμισε καταληκτικά η κα Μ.Τσιακίρογλου.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …