Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντιπεριφερειάρχης Κ. Κουρτίδης: «Ζητάμε την ελεύθερη διέλευση μόνιμων κατοίκων της Π.Ε. Ξάνθης από τα διόδια Καβάλας»

Αντιπεριφερειάρχης Κ. Κουρτίδης: «Ζητάμε την ελεύθερη διέλευση μόνιμων κατοίκων της Π.Ε. Ξάνθης από τα διόδια Καβάλας»

0

Κατά τη λειτουργία των διοδίων στον ανατολικό κόμβο στην Καβάλα διαπιστώθηκε, ότι δεν γίνεται δεκτή η κάρτα μονίμων κατοίκων της Π.Ε. Ξάνθης

Επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης προς Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών–Γενική Γραμματεία Υποδομών και την Εγνατία Οδό Α.Ε. με κύριο αίτημα την ελεύθερη διέλευση μόνιμων κατοίκων της Π.Ε. Ξάνθης από τα διόδια Καβάλας.

Όπως αναφέρεται «κατά τη λειτουργία τους διαπιστώθηκε, ότι δεν γίνεται δεκτή η κάρτα μονίμων κατοίκων της Π.Ε. Ξάνθης, που λειτουργεί για τις διαδρομές προς Κομοτηνή και η οποία έχει θεσπιστεί με σκοπό την ελάφρυνση αυτών από αυτό το έξοδο και για άλλους γνωστούς λόγους». Συνεχίζοντας υπογραμμίζεται ότι «πρέπει αυτή η κάρτα που έχει θεσπιστεί για τη διέλευση στα διόδια Ιάσμου να λειτουργήσει και για τη διέλευση των διοδίων Καβάλας. Ας σημειωθεί ότι οι μόνιμοι κάτοικοι της Π.Ε. Ροδόπης μπορούν με την ίδια κάρτα να έχουν ελεύθερη πρόσβαση προς ΠΕ Ξάνθης και Έβρου».

Πρόκειται για παράλειψη που πράγματι δεν έχει καμία λογική, αφού το πλαίσιο καλύπτει το σύνολο των κατοίκων όμορων νομών που έχουν μεταξύ τους μετωπικά διόδια της Εγνατίας οδού. Η μη συμπερίληψη των νέων μετωπικών διοδίων στα Άσπρα Χώματα της Καβάλας συνιστά άνιση μεταχείριση και γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η ένταξή τους στις περιπτώσεις απαλλαγής υποχρέωσης καταβολής διοδίων για τους κατοίκους των δήμων της Ξάνθης και της Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε το νομοσχέδιο για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Τι ειπώθηκε στην συζήτηση Υπερψηφίσθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπου…