Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανεξαρτητοποιήθηκε πριν διαγραφεί η Ειρήνη Χαριτωνίδου

Ανεξαρτητοποιήθηκε πριν διαγραφεί η Ειρήνη Χαριτωνίδου

0

Ο πρόεδρος Δ.Σ. Ι. Μπούτος έλαβε επιστολή της ανεξαρτητοποίησης της Ειρήνης Χαριτωνίδου χθες 11/1/2022 – Δεν έλαβε το πρακτικό διαγραφής από την παράταξη «Ξάνθη για Όλους»

 

Σ. Μελισσόπουλος: «Κατέθεσα χθες 11/1 το πρακτικό διαγραφής. Λειτούργησα θεσμικά. Τα άλλα όλα είναι ανάξια σχολιασμού»  – Εκλογή γραμματέα την Κυριακή 15/1 στις 10 π.μ.

 

Σε Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης προέβη η δημοτική σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ειρήνη Χαριτωνίδου την Τετάρτη 11/1/2023 στις 12 το μεσημέρι. Η αιτιολογία για την πράξη της είναι για ν’  ανοίξει τον δρόμο για την αντικατάστασή της με εκλογή νέου γραμματέα στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπως ορίζει ο Κανονισμός επειδή η παράταξη με την οποία εκλέχθηκε «Ξάνθη για ‘Όλους» τη διέγραψε μεν με δημόσια ανακοίνωση στις 28/12/2022 του επικεφαλής Σάββα Μελισσόπουλου αλλά δεν κατέθεσε το πρακτικό της διαγραφής με τις υπογραφές των μελών της παράταξης στο προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή της ανεξαρτητοποίησής της.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. Ι. Μπούτος έλαβε επιστολή της ανεξαρτητοποίησης της Ειρήνης Χαριτωνίδου χθες 11/1/2022 – Δεν έλαβε το πρακτικό διαγραφής

Αυτό βεβαιώνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Μπούτος που μίλησε στο «Ε» επισημαίνοντας ότι έλαβε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κας Χαριτωνίδου χθες 11/1 στις 12 το μεσημέρι και άμεσα κίνησε τη διαδικασία αντικατάστασης καθότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό να καλύπτει τη θέση του γραμματέα του συμβουλίου ανεξάρτητος σύμβουλος. Παράλληλα ο κ. Μπούτος βεβαίωσε επίσης ότι έως χθες 11/1 δεν έλαβε επισήμως κανένα πρακτικό διαγραφής της κας Ειρήνης Χαριτωνίδου από την παράταξη «Ξάνθη για Όλους».

Σ. Μελισσόπουλος: «Λειτούργησα θεσμικά. Τα άλλα όλα είναι ανάξια σχολιασμού»

Από την πλευρά του ο κ. Μελισσόπουλος δηλώνει ότι η πρόσκληση για την διαγραφή έχει ημερομηνία 28/12/2022 και η δημόσια ανακοίνωση της διαγραφής της κας Χαριτωνίδου έχει ημερομηνία 29/12/2022 ενώ το βράδυ την ίδιας μέρας συντάχθηκε και το πρακτικό της διαγραφής στο οποίο υπάρχουν οι υπογραφές επτά μελών της παράταξης και συγκεκριμένα των: Μελισσόπουλου, Παπαδάκη, Τοπ, Σταυρακάρα, Καλογερή, Τσαρεκτσή, Τσαϊρογλου. Σ’ ότι αφορά το γιατί δεν κατέθεσε το πρακτικό αμέσως στο προεδρείο,  ο κ. Μελισσόπουλος σημείωσε ότι λειτούργησε θεσμικά περιμένοντας την πρόσκληση για την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και πως έχει το δικαίωμα οποιαδήποτε ανακοίνωση να την καταθέσει  24 ώρες νωρίτερα.  Ο κ. Μελισσόπουλος υποστήριξε ότι χθες 11/1/2023 κατέθεσε στο προεδρείο το πρακτικό της διαγραφής. Σ΄ ότι αφορά τη σκοπιμότητα της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης της κας Χαριτωνίδου εφόσον υπήρξε διαγραφή της είπε πως πρόκειται για «επικοινωνιακό τρικ» για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και πως δεν θα μπει σε καμιά διαδικασία να σχολιάσει κάτι άλλο γιατί τα θεωρεί ανάξια σχολιασμού.

 

Εκλογή γραμματέα την Κυριακή 15/1 στις 10 π.μ.

Να σημειώσουμε ότι η πρόσκληση για το δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής 13 /1/2023 (άλλαξε η ώρα λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού) έχει ημερομηνία 9/1/2023 και 10/1/2023. Επίσης εκδόθηκε πρόσκληση από το προεδρείο για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης για να συζητηθεί το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Εκλογή γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω ανεξαρτητοποίησης Δημοτικού

Συμβούλου». Να σημειώσουμε ότι η θέση του γραμματέα καλύπτεται εξ οφιτσίου από την αντιπολίτευση.

Απόσπασμα από το πρακτικό διαγραφής της Ειρήνης Χαριτωνίδου από την παράταξη «Ξάνθη για Όλους»

Επισημαίνεται ότι όπως αναφέρεται  σε απόσπασμα του πρακτικού:

Αποφασίζουν ομόφωνα (οι δημοτικοί σύμβουλοι «Ξάνθη για Όλους»

Α. Εγκρίνουν τη διαγραφή της δημοτικής συμβούλου κας Χαριτωνίδου Ειρήνης από μέλος της παράταξης «Ξάνθη για Όλους»

Από σήμερα 29/12/2022 και ώρα 21.00 θεωρείται ανεξάρτητο μέλος του δημοτικού συμβούλου μη ανήκοντα σε κάποια δημοτική παράταξη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…