Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Ακόμη μια διάκριση για τον Καβαλιώτη σκηνοθέτη Δημήτρη Χατζημαλλή

Ακόμη μια διάκριση για τον Καβαλιώτη σκηνοθέτη Δημήτρη Χατζημαλλή

0

Η ταινία Ατσάλινη Ιστορία – «622 Ποσειδών» έλαβε το βραβείο για την καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης στο Athens Marathon International Film Festival 2022

Ακόμη ένα βραβείο ήρθε να προστεθεί στο ενεργητικό του Καβαλιώτη σκηνοθέτη Δημήτρη Χατζημαλλή.

Η ταινία Ατσάλινη Ιστορία – «622 Ποσειδών» έλαβε το βραβείο για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ  στο Athens Marathon International Film Festival 2022.

H ταινία προέρχεται από την σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ατσάλινη Ιστορία» τεσσάρων επεισοδίων που είναι παραγωγή της, επίσης Καβαλιώτικης, εταιρείας παραγωγής Gullwing που εξειδικεύεται στο ιστορικό ντοκιμαντέρ και συνεργάζεται αδιάλειπτα εδώ και 5 χρόνια με την Cosmote TV – Cosmote History.

Συμπαραγωγός στην σειρά είναι η Cosmote TV και προβλήθηκε στο Cosmote History στο αφιέρωμα του μήνα Νοεμβρίου 2022.

Η σειρά είναι διαθέσιμη για on demand προβολή στο Cosmote TV.

Περιγραφή της ταινίας:
Κομιστής της ελπίδας. Μέσο για την επίτευξη των πιο παράτολμων αποστολών. Σύμβολο της ηρωικής συμμετοχής των Ελληνικών δυνάμεων στον Πόλεμο της Κορέας. Το θρυλικό Douglas C-47 (Dakota) «622 Ποσειδών» είναι έτοιμο να ξαναπετάξει στους Ελληνικούς Ουρανούς. Οι ιστορίες που το συνοδεύουν, αν και μοιάζουν φανταστικές, είναι πέρα για πέρα αληθινές.

Μνήμες και γεγονότα από το ταξίδι με το Dakota… Χειριστές, μέλη του πληρώματος, μηχανικοί, μελετητές. Ένας θρυλικός Έλληνας ιπτάμενος που πέταξε με το 622 στον Πόλεμο της Κορέας. Ένα όνομα που συνδέθηκε στενά με τη σύγχρονη πολεμική ιστορία της χώρας μας, αλλά και με τις διαρκείς δράσεις του για ασφαλέστερες πτήσεις στην πολιτική αεροπορία.

Περιγραφή της σειράς:
Εικοστός αιώνας. Δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι έφεραν την καταστροφή και πολλά δεινά στην ανθρωπότητα. Παράλληλα, οδήγησαν στην ταχύτερη ανάπτυξη της τεχνολογίας, καθώς τα πολεμικά οχήματα ξηράς, αέρα και θαλάσσης, εξελίχθηκαν σε πρωταγωνιστές των πολεμικών επιχειρήσεων.  Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά το πέρας των Μεγάλων Πολέμων, ιστορικά οχήματα που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούνται σε ιδιωτικές συλλογές και σε πολεμικά μουσεία της χώρας. Μένουν εκεί, σιωπηροί πρωταγωνιστές μιας φρικτής ιστορίας…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…