Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4.500 φιάλες αίματος η προσφορά των ξανθιωτών εθελοντών το 2022

4.500 φιάλες αίματος η προσφορά των ξανθιωτών εθελοντών το 2022

0

Ανακοίνωση απολογισμού και ευχαριστιών από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη»

Αύξηση 20% στην προσφορά αίματος 2022 έναντι του 2021

 

Ικανοποίηση για τις επιδόσεις και την ανταπόκριση των εθελοντών τη χρονιά που πέρασε, εκφράζει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη», γνωστοποιώντας το σύλλογο των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκε, αλλά και την αύξηση της τάξης του 20% στην προσφορά αίματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΔΣ αναφέρει: «Πόσο περήφανοι πρέπει να είμαστε για τους Εθελοντές Αιμοδότες, μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»…:

Πόσες ευχαριστίες πρέπει ξανά και ξανά να εκφράσουμε και πραγματικά να εξυμνήσουμε…;

Ακόμη μια χρονιά ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη επίδοση και απόδοση. Μία  ακόμη προσφορά που «έπιασε» -όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας- τόπο, αφού μπορέσαμε και βοηθήσαμε όπως μπορούσαμε τους συνανθρώπους μας που μας χρειαζόντουσαν και ταυτόχρονα ενισχύσαμε τα Εθνικά αποθέματα με χιλιάδες ασκούς αίματος.

Συνολική επίδοση 4.546 ασκοί αίματος προσφοράς και Αγάπης για το έτος 2022. Με μία αύξηση της τάξης του 20,36% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά του 2021. Σε μία τρίτη χρονιά όπου ο κορωνοϊός και η πανδημία συνεχίζει να μας έχει όλους μας περικυκλωμένους και προβληματισμένους.

Βοηθήθηκαν εκ μέρους και μέσω του φορέα μας άμεσα 956 πάσχοντες και έχοντες ανάγκες με το συνολικό αριθμό των 2.111 ασκών αίματος και οι εναπομείναντες ασκοί χρησιμοποιήθηκαν από όλα τα συνεργαζόμενα Νοσοκομεία προς ωφέλεια οποιουδήποτε είχε την ανάγκη αυτή.

Πραγματοποιήθηκαν  συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) εθελοντικές εξορμήσεις εκτός των συνεργαζόμενων Νοσοκομείων μας, οι οποίες απέφεραν τους 3.179 ασκούς αίματος με μέσω όρο 40,76 ασκούς ανά εκδήλωση.

Σε ακόμη τριάντα τέσσερις  (34) Νοσοκομειακές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τις τρείς (3) που συνεργαζόμαστε τακτικά, ήτοι Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης (1.888 ασκοί), Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας (1.885 ασκοί) και Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» (615) ασκοί, οι εθελοντές αιμοδότες μέλη της Αγάπης προσέφεραν το άμα τους. Συνολικός απολογισμός επιπλέον εκατό πενήντα οκτώ ασκοί αίματος (158).

Αδέλφια Εθελοντές Αιμοδότες, σας Ευχόμαστε από τα βάθη της αιμοδοτικής καρδιάς μας, Καλή Χρονιά, με Υγεία και να συνεχίζουμε να προσφέρουμε και να νοιαζόμαστε για οποιονδήποτε έχει την ανάγκη μας.

Προς τα πονεμένα αδέλφια τους πάσχοντες δηλώνουμε ότι σας αγαπούμε και για αυτό διαρκώς προσπαθούμε για να σας ανακουφίζουμε και συνδράμουμε.

Προς όλους τους υγιείς συνανθρώπους μας και συμπολίτες μας αλλά ακόμη  αμέτοχους  σε αυτή την τοπική και  Εθνική Προσπάθεια, σας προσκαλούμε για ακόμη μια φορά να συμμετάσχετε σε αυτή την διαρκή κίνηση αλληλεγγύης και αγάπης. Η διάθεση λίγων λεπτών από τον πολύτιμο χρόνο μας, δύο με τρείς φορές ετησίως, γεμίζει κάθε φορά τις καρδιές και τις ψυχές μας με πρωτόγνωρα συναισθήματα και ταυτόχρονα αντίστοιχα γεμίζει και ξεχειλίζει με την αγάπη μας και τους πάσχοντες αδελφούς μας».

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δεν προχωρά στη Βόρεια Ελλάδα ο σχεδιασμός επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου

Περισσότερες εγγυήσεις για τα τμήματα Θεσσαλονίκη-Φλώρινα, Θεσσαλονίκη-Δράμα και Αλεξανδρο…