Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Βραβεία ΠΣΑΤ: Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς

Βραβεία ΠΣΑΤ: Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς

0

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης καλύτερος αθλητής με αναπηρία

Απονεμήθηκαν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα  βραβεία ΠΣΑΤ για τους καλύτερους του ελληνικού αθλητισμού το έτος 2022 με τους αθλητές στίβου να παίρνουν τα περισσότερα βραβεία, ενώ ο Θρακιώτης κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλενζάκης ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία.

Κορυφαία ομάδα ψηφίστηκε η Εθνική πόλο ανδρών η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ένα χρόνο μετά από το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο.

Καλύτερος προπονητής της χρονιάς ψηφίστηκε ο Γιώργος Πομάσκι για τις επιτυχίες του με τον Μίλτο Τεντόγλου.

Η Εθνική Ομάδα μπάσκετ γυναικών Κωφών αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα αθλητών/τριών με αναπηρία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών της Βραζιλίας.

Στις αθλήτριες με αναπηρία κορυφαία αναδείχτηκε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, πρωταθλήτρια κόσμου στα 50μ. ύπτιο στην κατηγορία S4.

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2022, αναδείχθηκε ο κολυμβητής του Α.Σ. ΑμεΑ Κότινος, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο οποίος δήλωσε κατά την βράβευσή του: «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή και το δεύτερο βραβείο μου. Επόμενος στόχος είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, στην προσπάθειά μας». Ζήτησε επίσης, μεγαλύτερη στήριξη και ανάδειξη της προσπάθειας από τα ΜΜΕ για τους Παραολυμπιονίκες μας και την προβολή τους.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, κατά τη διάρκεια του 2022 στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στα 100μ. ελεύθερο S8 στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Πορτογαλία, ενώ ήταν δεύτερος στα 100μ. μικτής ατομικής SM8 αλλά και τα 50μ. ελεύθερο S8.

Το έπαθλο αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς απονεμήθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη ενώ τιμήθηκε και η οικογένεια Πλευρίτου η οποία έχει στην Εθνική πόλο και στον Ολυμπιακό την Ελευθερία, τη Βάσω και την Μαργαρίτα οι οποίες και διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η απονομή ειδικού βραβείου στη σύζυγο, Δώρα Τσαμπάζη, του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες, αλλά και στον  συναθλητή και φίλο του Μιχάλη Μουρούτσο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …