Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τον δήμαρχο συνάντησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Τον δήμαρχο συνάντησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

0

Συζητήθηκε η τουριστική προοπτική του νομού, καθώς και τα προβλήματα των ξενοδόχων

«Στόχος της συνάντησης ήταν η κατάθεση προτάσεων ώστε η περιοχή της Ξάνθης να αναπτυχθεί όπως της αρμόζει» δήλωσε ο πρόεδρος κ. Παλακίδης στο «Ε»

Το μεσημέρι της Τετάρτης συνάντησαν στο Δημαρχείο της Ξάνθης τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Τσέπελη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ. Παλακίδης και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Αγκόρτσας με σκοπό να συζητήσουν τις δυνατότητες του νομού Ξάνθης αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη και το ρόλο των ξενοδόχων σε αυτήν. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παλακίδης μίλησε στο «Ε» σχετικά με το αποτέλεσμα που προσδοκά να επιφέρει η συνάντηση με τον κ. Τσέπελη.

«Ε»: Ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψης σας στην Ξάνθη;

Α.Π.: Ο σκοπός της επίσκεψης είναι πρώτον, μέσω του δημοτικού συμβουλίου να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους μας, να ακούσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τις προτάσεις τους και να επανατοποθετηθούμε σχετικά με τα θέματα που προέκυψαν μετά την πανδημία. Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος μιας σειράς επαφών σε όλη τη Θράκη. Επίσης συναντήσαμε τις αρχές της πόλης, όπως τον κ. Μωραΐτη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον Δήμαρχο της Ξάνθης. Βασικός στόχος είναι να καταθέσουμε προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής και με τις σειρά τους οι προτάσεις να γίνουν αντικείμενο μιας δημιουργικής μόχλευσης που ίσως οδηγήσουν σε κάποιες πράξεις.

«Ε»: Υπάρχουν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα σχέδια για την ανάπτυξη του τουρισμού στον νομό της Ξάνθης;

Α.Π.: Θεωρούμε ότι η Ξάνθη είναι ένας μοναδικός προορισμός ο οποίος είναι μοναδικός είτε μιλώντας σε τοπικό επίπεδο είτε πανελλαδικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουμε εντοπίσει είναι ικανά να προσελκύσουν επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αυτό είναι το τακτικό πλεονέκτημα της περιοχής της Ξάνθης. Είναι ευκαιρία, μετά την πανδημία, η Ξάνθη να διεκδικήσει νέο μερίδιο στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτάσεις μας περιλαμβάνουν ένα μείγμα ενεργειών αλλά βασικό είναι από δω και πέρα η Ξάνθη και κάθε περιοχή της Θράκης να αποκτήσει ένα πλάνο δράσης. Το πλάνο δράσης θα πάρει σάρκα και οστά με την συμμετοχή των επαγγελματιών, με συμβούλους και φυσικά με τη συμμετοχή των φορέων της αυτοδιοίκησης. Εμείς , ως άνθρωποι του τουρισμού, πιστεύουμε στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό τον οποίο οφείλουν να υπηρετήσουν όλοι οι φορείς.

«Ε»: Έχετε εικόνα για την προσέλευση επισκεπτών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης;

Α.Π.: Αυτό μάλλον θα μπορέσουν να το απαντήσουν καλύτερα οι τοπικοί ξενοδόχοι. Γενικά στη Θράκη υπάρχει μια κεκτημένη ταχύτητα από το καλοκαίρι που εκφράζει την ανάγκη του Έλληνα αλλά και των Βαλκάνιων να ταξιδέψουν και αυτό το διαπιστώσαμε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και αποτυπώνεται στο τριήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Βέβαια όλο αυτό περνάει μέσα από τα φίλτρα της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, της αύξησης του κόστους μετακίνησης παρόλαυτα υπάρχει μια τάση προς τη Θράκη την οποία παρακολουθούμε και θεωρούμε ότι πρέπει να την εκμεταλλευτούμε ώστε να υπάρξει μετατόπιση του τουριστικού μεριδίου προς την Ξάνθη και κατ’ επέκταση στη Θράκη.

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…