Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης στο εκτεταμένο δίκτυο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών

Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης στο εκτεταμένο δίκτυο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών

0

Αναγνωρίστηκε επίσης ως αστικός κόμβος με προοπτική να συμμετέχει σε συγχρηματοδοτήσεις τόσο της πόλης όσο και του λιμένα

Tη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών στις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε η Γενική Προσέγγιση (General Approach) επί της Πρότασης Κανονισμού για την αναθεώρηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).

Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το συναρμόδιο Υπουργείο και η ελληνική κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες – μέσω διαμόρφωσης και υποβολής θέσεων στην αρμόδια Ομάδας Εργασίας Διατροπικών Μεταφορών, αλλά και παρεμβάσεις της Μόνιμης Αντιπροσωπείας σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών (DGMOVE) και Επιτρόπου Μεταφορών – πέτυχε την συμπερίληψη του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στο εκτεταμένο δίκτυο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Η πόλη-λιμένας της Αλεξανδρούπολης αναγνωρίστηκε επίσης ως αστικός κόμβος (urban node), ανοίγοντας τον δρόμο με την έγκριση του Κανονισμού για συμμετοχή σε συγχρηματοδοτήσεις τόσο της πόλης όσο και του λιμένα από το Connecting Europe Facility II, το χρηματοδοτικό εργαλείο που στηρίζει την ανάπτυξη του ΔΕΔ-Μ.

Την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική καθώς και την Ομάδα Διατροπικών Μεταφορών για θέματα λιμενικής πολιτικής παρακολουθεί και υποστηρίζει από το φθινόπωρο του 2021 στις Βρυξέλλες, ο κ. Αντώνης Αβρανάς, αποσπασμένο στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά η Γενική Γραμματεία Λιμένων διαθέτει στέλεχός της στην Μόνιμη Αντιπροσωπία στην Ε.Ε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…