Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου ΛΤ Σταυρούπολης

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου ΛΤ Σταυρούπολης

0

Στο πλαίσιο της τετραήμερης εκδρομής τους στην Αθήνα

Οι μαθητές του Γυμνασίου ΛΤ Σταυρούπολης πραγματοποίησαν τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην πρωτεύουσα της χώρας μας από 1 Δεκεμβρίου ως 4 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά της ακριτικής ορεινής περιοχής μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πρωτεύουσα και να έρθουν σε επαφή όχι μόνο με τα μνημεία του αρχαίου πολιτισμού μας, αλλά και με τη σύγχρονη ιστορία μας.

Οι συμμετέχοντες περιγράφουν: «η εκδρομή μας ξεκίνησε από την επίσκεψη στο προεδρικό μέγαρο και τη γνωριμία μας με την πρόεδρο του κράτους, την κ. Σακελλαροπούλου, η οποία μας υποδέχτηκε θερμά και πολύ οικεία. Παράλληλα, επισκεφτήκαμε το κτίριο της βουλής και την αίθουσα της ολομέλειας, όπου παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις της χώρας. Βέβαια, καθώς η αρχαία Αθήνα αποτελεί την κοιτίδα της δημοκρατίας, δεν ήταν δυνατόν να λείπει η επίσκεψη από  το πιο μεγαλοπρεπές αρχαίο μνημείο της, την Ακρόπολη και το μουσείο Ακρόπολης, όπου βρίσκονται τόσα σημαντικά εκθέματα. Παράλληλα, μας εντυπωσίασε η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, το Μουσείο Γουλανδρή, αλλά και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ζήσαμε όμως και τους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας περπατώντας στα σοκάκια της Πλάκας, στο λιμανάκι του Φλοίσβου, αλλά και στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης. Η όμορφη εκδρομή μας έκλεισε με την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο κουρέας τη Σεβίλλης».

Ευχαριστίες

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετείχαν στην εκδρομή καταληκτικά αναφέρουν: «για τις πρωτόγνωρες και μοναδικές εμπειρίες μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνοδούς καθηγητές μας κ. Καραμπούκα Αλεξάνδρα, κ. Γκεϊβανίδου Ματίνα, κ. Μαρινίδου Ρία, κ. Σταματόπουλο Νικόλαο. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει όμως να συμμετέχουμε σχεδόν όλοι σε αυτή την εκδρομή χωρίς την οικονομική στήριξη κάποιων ανθρώπων. Εκτός από την πρόεδρο της δημοκρατίας που συνέβαλε σημαντικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. δήμαρχο Τσέπελη Εμμανουήλ, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρτίδη Κωνσταντίνο, τον σεβασμιότατο μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα, τον αντιδήμαρχο κ. Ελευθεριάδη Απόστολο, τον εφημέριο Σταυρούπολης, π. Παναγιώτη Παναγιωτίδη, τον εφημέριο Νεοχωρίου π. Κωνσταντίνο Κωστέλη, τον πρόεδρο Νεοχωρίου κ. Θεοδόσιο Κυριάκου, τον πρόεδρο της Πασχαλιάς, κ. Τολμίδη Παναγιώτη, τον πρόεδρο Δαφνώνα, κ. Χωραφά Σπυρίδωνα, τον Πρόεδρο Λυκοδρομίου κ. Κυρλίδη Άνθιμο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομνηνών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρούπολης «Ορφέα», αλλά και τις επιχειρήσεις «Μέλι Κομνηνών», «MELIGEYSIS» και «Μαύρα Νερά» για τις χορηγίες τους».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…