Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τέλος ο Σάντος και τυπικά από την Εθνική Πορτογαλίας

Τέλος ο Σάντος και τυπικά από την Εθνική Πορτογαλίας

0

Οκτώ χρόνια, δύο τρόπαια, σπουδαίες πορείες και σπουδαία ρεκόρ. Ο κύκλος του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας έκλεισε, αφού ανακοινώθηκε κι επίσημα το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών, ύστερα από τα όσα συνέβησαν στο Μουντιάλ 2022.

Ο 68χρονος προπονητής αφήνει τους Ίβηρες αφού τους οδήγησε στα μοναδικά τρόπαια της ιστορίας τους, το Euro 2016 και το Nations League 2018-2019. Αναλαμβάνοντας το καλοκαίρι του 2014, είναι ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο της χώρας (109), τις περισσότερες νίκες (67), τις περισσότερες ισοπαλίες (23), τις περισσότερες ήττες (19) και το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό νικών (61,47%).

Η πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ είναι η τρίτη καλύτερη στην ιστορία της χώρας, όμως τόσο ο αποκλεισμός από το Μαρόκο, όσο και το επεισόδιο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο οδήγησαν την ομοσπονδία σε αναζήτηση διάδοχης κατάστασης, έπειτα από μία οκταετία.

Ο Σάντος είχε συμβόλαιο μέχρι και το πέρας του Euro 2024, όμως όταν λύθηκαν κάποια λογιστικά προβλήματα που είχαν προκύψει πριν από το Μουντιάλ, αποφασίστηκε η λύση του.

Η διάδοχη κατάσταση δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, με ονόματα όπως του Ζοζέ Μουρίνιο να αποτελεί την προτεραιότητα της ομοσπονδίας, έστω και με παράλληλη εργασία στη Ρόμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …