Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύσσωμη η Ξάνθη έκανε την αντίστροφη μέτρηση στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Σύσσωμη η Ξάνθη έκανε την αντίστροφη μέτρηση στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

0

Γιορτινό κλίμα έφεραν τα κάλαντα των παιδιών του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία

Ένα «πλούσιο» θέαμα με ξωτικά, Άι Βασίλη και χριστουγεννιάτικες νότες έφερε Χριστούγεννα. Ξεφάντωμα στη συναυλία με Άσπα και Kings

 

Mε σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το απόγευμα της Κυριακής 4/12. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για μία εκδήλωση που «μάγεψε» με την ακτινοβολία της μικρούς, μα και μεγάλους…Η Ξάνθη μας «ντυμένη» στα χρώματα των Χριστούγεννων «καλωσόρισε» την πιο όμορφη, αγαπημένη και αισιόδοξη περίοδο του χρόνου!

Από νωρίς το απόγευμα γονείς με τα παιδιά τους, αφού έκαναν τη βόλτα τους στην επιμελώς φροντισμένη Ευχούπολη, στη συνέχεια, έκαναν στάση επί της 28ης Οκτωβρίου όπου και απόλαυσαν την παρέλαση των ταράνδων, τους ξυλοπόδαρους και την μπάντα! Η εορταστική ατμόσφαιρα και το φροντισμένο σκηνικό μας μετέφεραν σε έναν παραμυθένιο κόσμο σε συνδυασμό και με τις χαρμόσυνες μελωδίες που δεν αφήνουν κανέναν ανέγγιχτο! Φυσικά, από αυτό το «πλούσιο» φόντο δε θα μπορούσε να λείψει ο Άι Βασίλης με το έλκηθρό του, ο οποίος διέσχισε το κέντρο της πόλης, χαιρέτισε το «κοινό» του και  χόρεψε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Ωστόσο, το δέντρο δεν άναψε ακόμα…Λίγα λεπτά πριν την αντίστροφη μέτρηση τις εντυπώσεις «έκλεψαν» επί σκηνής τα άτομα με αναπηρία του Παραρτήματος ΚΚΠ. Με ένα πλατύ χαμόγελο «χαραγμένο» στα χείλη τους τραγούδησαν τα κάλαντα και επικροτήθηκαν από το κοινό που τους επιβράβευσε με ένα δυνατό χειροκρότημα και  επευφημίες!

10,9….3,2,1… και το δέντρο ανάβει! Άσπα και Kings υποδέχονται την εορταστική περίοδο με άρωμα Ξάνθης…Παράλληλα, στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο μία επίδειξη με ξυλοπόδαρους, φωτιά και «μαγεία» «αιχμαλωτίζει» το βλέμμα και πρωτίστως εκπλήσσει τους μικρούς μας φίλους που δίχως αμφιβολία αρέσκονται σε τέτοιες επιδείξεις.

 

Μ. Τσέπελης: «Επιθυμούμε να προσφέρουμε ξεγνοιασιά, διότι αυτό χρειαζόμαστε και ιδιαίτερα στα παιδιά μας!»

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπογράμμισε: «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και ταλαιπωρίας πλέον όλοι μαζί αγαπημένοι και ενωμένοι γιορτάζουμε όλοι μαζί αυτές τις γιορτές. Εμείς, ως δήμος θα είμαστε κοντά σας. Επιθυμούμε να προσφέρουμε ξεγνοιασιά, διότι αυτό χρειαζόμαστε και ιδιαίτερα στα παιδιά μας! Όποια εμπόδια κι αν εμφανίζονται μπροστά μας, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε! Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να έχουμε υγεία, ευτυχία, γαλήνη κι ας θυμηθούμε τις παλιές εποχές. Καλές γιορτές!»

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλίας Ασκαρίδης, σημείωσε: «Αρχικά, ευχαριστώ πολύ Τον Θεό και έπειτα όλο τον κόσμο για την τόσο μεγάλη αποδοχή! Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν σε μικρούς και μεγάλους να δώσουν το παρών. Ευχαριστώ πολύ για όλη τη στήριξη! Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές με υγεία!»

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…