Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο ΣτΕ για Π.Δ. οι τίτλοι ιδιοκτησίας των παλιννοστούντων  

Στο ΣτΕ για Π.Δ. οι τίτλοι ιδιοκτησίας των παλιννοστούντων  

0

Το ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης στο δημοτικό συμβούλιο  – Υπερθεματίζει η δημοτική αρχή για το θεματικό πάρκο του Καραγκιόζη στο Λιμνίο

 

Έγιναν με απόφαση δημάρχου έλεγχοι στα λεβητοστάσια των σχολείων –  Εντοπίστηκαν και αποκαταστηθηκαν άμεσα τα προβλήματα

 

Το Κολυμβητήριο ήταν για μια ακόμη φορά το κυρίαρχο θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του δήμου ότι θα αναστείλει τη λειτουργία του έως τις 9/1/2023 προκειμένου να γίνουν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης. Οι επικεφαλής των παρατάξεων «Δήμος Πρότυπο» και «Ξάνθη για Όλους» αναφέρθηκαν στο  θέμα εκφράζοντας τη δυσπιστία τους ως προς την σκοπιμότητα της αναστολής λειτουργίας του Κολυμβητήριου αλλά και τους φόβους τους ότι δεν θα είναι κάτι προσωρινό. Επίσης έντονη κριτική ασκήθηκε από τον κ. Μελισσόπουλο για την απάντηση της δημοτική αρχής στην επιστολή του ΚΟΞ που την χαρακτήρισε απαξιωτική και ειρωνική για έναν ιστορικό σύλλογο.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε ήταν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Παλιννοστούντες με τα δάνειά τους, το οποίο  όμως εκ παραδρομής όπως τελικά αποδείχθηκε – συνδέθηκε με το άλλο θέμα που αφορά του τίτλους ιδιοκτησίας  των παλιννοστούντων της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ και το οποίο ΄΄όπως ανέφερε ο δήμαρχος βρίσκεται στο ΣτΕ προκειμένου να γίνει Προεδρικό Διάταγμα.

Φόβοι για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου – Τι απάντησαν Τσεπέλης – Φανουράκης Κολυμβητήριο

Ειδικότερα ο κ. Δημαρχόπουλος μετέφερε το άγχος της τοπικής κοινωνίας για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου και έθεσε μια σειρά ερωτήματα: « Ποιος αποφάσισε το κλείσιμο του κολυμβητηρίου; Για ποιο λόγο; Για να κλείνει το κολυμβητήριο για 15 μέρες σημαίνει ότι έχει αρκετά πράγματα να φτιάξουμε. Οι συμπολίτες μας ανησυχούν μήπως δεν είναι προσωρινό». Επίσης υπενθύμισε προηγούμενες δηλώσεις του δημάρχου για το οικονομικό κόστος της λειτουργία του κολυμβητήρίου και συνειρμικά τη συσχέτιση με την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του

Σε αυστηρό τόνο ήταν η απάντηση του δημάρχου: «ο μόνος που δεν δικαιούστε να κάνετε παράπονα είστε εσείς κ. Δημαρχόπουλο. Δεν μπορεί να δείχνετε ευαισθησία για 15 μέρες που θα μείνει κλειστό. Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα με τα καύσιμα» είπε και παρέπεμψε στον αντιδήμαρχο κ. Φανουράκη που εξήγησε μια προς μια τις εργασίες που θα γίνουν στο κολυμβητήριο διευκρινίζοντας ότι ήταν απόφαση της επιτροπής που συστάθηκε και είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του και την συντήρησή τους.

 

Φανουράκης: «Κανείς δεν φοβάται ότι θα κλείσει το Κολυμβητήριο  αλλά κάποιοι όπως εσείς το ελπίζετε γιατί δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι το δικό σας ανέφικτο είναι εφικτό για τον Μανώλη Τσέπελη. Δεν είναι ενδιαφέρον αυτό είναι σπέκουλα», είπε ο κ. Φανουράκης απευθυνόμενος στον κ. Δημαρχόπουλο ενώ πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή εγγυάται την ασφάλειά του ενώ για το θέμα που προέκυψε με τον ΚΟΞ ο κ. Φανουράκης είπε πως όλοι οι σύλλογοι είχαν ενημερωθεί.

 

 

Ο κ. Μελισσόπουλος εξέφρασε την ενόχλησή του για την «επίθεση» όπως την χαρακτήρισε της δημοτικής αρχής εναντίον του ΚΟΞ: «Δεν είναι σωστό να βάζουμε ένα αθλητικό σωματείο σ’ αυτή την δύσκολη θέση και να το κατακεραυνώνουμε με εκφράσεις όπως ότι λειτουργεί ως «σε κράτος εν κράτει». Είναι  βαριές εκφράσεις και δεν του αρμόζουν Αντί να ζητήσουμε μια μεγάλη συγγνώμη αντιμετωπίζετε τον ΚΟΞ  σαν αντιπολίτευση» Και απευθυνόμενος στην δήμαρχο είπε: « Τα παχιά λόγια που λέτε ότι λέτε προφανώς δεν τα εννοείται. Όταν κάποιος σας αμφισβητεί επιτίθεστε και εμφανίζεται το σκληρό πρόσωπο.

 

 

Σύγχυση με τα θέματα των παλιννοστούντων – Άλλο θέμα τα δάνεια άλλο οι τίτλοι ιδιοκτησίας

Σ΄ ότι αφορά το θέμα με τους Παλιννοστούντες ο κ. Δημαρχόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα δάνειά τους και ειδικότερα ότι έχουν καταμεριστεί Έχουν σπάσει τα δάνεια σε εφορία , τράπεζες κα founds και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξει την προσπάθεια τους μέσω ψηφίσματος ώστε να βρεθεί λύση

Ερώτηση για Παλιννοστούντες κατατέθηκε και από τον κ. Μελισσόπουλο όμως σ’ ότι αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως: « Μπερδεύεις τα δάνεια με την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και τους τίτλους ιδιοκτησίας. Είναι διαφορετικά θέματα. Σ’ ότι αφορά τους τίτλους,  κάναμε μελέτη κατάτμησης, υπογράφηκε από τον υπουργό και εδώ και  20 μέρες είναι στο ΣτΕ για να γίνει Π.Δ. και από την επόμενη μέρα θα έχουν τους τίτλους από την Αποκεντρωμένη. Σ’ ότι αφορά τα δάνεια και βεβαίως θα πάω όπου χρειαστεί με την δική σας εξουσιοδότηση να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας».

Έλεγχοι στα λεβητοστάσια των σχολείων –  Υπερθεματίζει η δημοτική αρχή για το θεματικό πάρκο του Καραγκιόζη στο Λιμνίο

 Υπό μορφήν ερώτησης τέθηκε από τον κ. Μελισσόπουλο και το ζήτημα του ελέγχου των λεβητοστασίων στα σχολεία του δήμου Ξάνθης από ιδιώτες  μετά το τραγικό ατύχημα σε σχολείο των Σερρών. Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος: « Την συντήρηση του λέβητα  έχει ο διευθυντής με συνεργείο που επιλέγει. Είπα ότι πρέπει να ελέγξουμε με ανθρώπους που έχουν πιστοποίηση αν αυτές οι συντηρήσεις έγιναν με πιστοποίηση. Με εντολή δική μου η εταιρεία ανέλαβε αυτό το έργο και σε ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν κάποια προβλήματα  τα οποία και άμεσα αποκαταστάθηκαν».

Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας», Δημοθένης Γεωργιάδης υποστήριξε την πρόταση για δημιουργία θεματικού πάρκου στο Λιμνίο με θέμα το Καραγκιόζη και έκθεση με φιγούρες του Καραγκιόζη. Ο δήμαρχος υπερθεμάτισε λέγοντας πως ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει πριν ένα χρόνο και ότι υποστηρίζει το εγχείρημα ενώ έχει συζητήσει και με τον φορέα που το πρότεινε: «Είμαστε σε επίπεδο του πως μπορεί να στηθεί μια τέτοια έκθεση. Πρέπει να βάλουμε κάγκελα στην πλευρά του Κοσύνθου ώστε να διασφαλίσουμε να μην υπάρχουν βανδαλισμοί.  Συμφωνούμε απόλυτα ως δημοτική αρχή στην πρόταση αυτή».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…