Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολό χοιρινό με μανιτάρια και προσούτο

Ρολό χοιρινό με μανιτάρια και προσούτο

0

2 κιλά χοιρινό λαιμό, ανοιγμένο σε ρολό

Για τη γέμιση:

-50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, μουλιασμένα σε 200 ml νερό για 20 λεπτά

-200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-2 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

-50 ml κονιάκ

-2 κ.γ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

-10 φέτες προσούτο

-Αλάτι

-Πιπέρι

-Ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C πάνω-κάτω. Στραγγίζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με ένα χαρτί και τα ψιλοκόβουμε.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και σοτάρουμε άλλα 3 με 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.

Απλώνουμε το ρολό στον πάγκο εργασίας, το λαδώνουμε, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια, το τυλίγουμε σφιχτά και το δένουμε σε 5 σημεία με ένα σχοινάκι.

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το ρολό απέξω, το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, το οποίο έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 1 λεπτό από την κάθε μεριά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, τοποθετούμε το ρολό, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 1μιση ώρα στους 180°C πάνω-κάτω, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 20 με 30 λεπτά στους 190°C πάνω-κάτω.

Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, βγάζουμε το σχοινάκι και κόβουμε σε μερίδες.

Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή πουρέ.

Αν θέλουμε μπορούμε να το τυλίξουμε και να το ψήσουμε μέσα στη λαδόκολλα ή μέσα σε μια γάστρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…