Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πυροσβεστική άσκηση με εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς στην Πυροσβεστική της ΒΙ.ΠΕ.

Πυροσβεστική άσκηση με εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς στην Πυροσβεστική της ΒΙ.ΠΕ.

0

Στελέχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών συμμετείχαν σε τριήμερη εκπαίδευση, με έμφαση στη συμπεριφορά της φωτιάς σε κλειστούς χώρους, με τη χρήση Fire Dragon

Για τη θεματική, τις συμμετοχές και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της άσκησης ενημέρωσε το ‘’Ε’’ ο Πύραρχος, Ευάγγελος Λιακόπουλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού των υπηρεσιών της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ξάνθης (ΔΙ.Π.Υ. Ν.) στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης (εντός Βιομηχανικής περιοχής) την Τετάρτη 7/12.Το περιεχόμενό της αφορούσε τη συμπεριφορά της φωτιάς σε κλειστούς χώρους μέσω πρακτικής άσκησης στον αυτοκινούμενο εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς (FIRE DRAGON).

Συμπληρωματικά, ο Διοικητής των Π.Υ. Ξάνθης, Πύραρχος Ευάγγελος Λιακόπουλος, αναφερόμενος στην άσκηση, ενημέρωσε: «Πρόκειται στην ουσία για ένα τριήμερο εκπαίδευσης, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στον εξομοιωτή πυρκαγιάς του πυροσβεστικού σώματος. Συγκεκριμένα, λόγος γίνεται για εξομοίωση πυρκαγιάς σε εσωτερικούς χώρους. Στην πραγματικότητα εκπαιδευόμαστε στο κομμάτι της ομαδικής εργασίας, με ασφάλεια και έτσι να αντιμετωπίζουμε διάφορους τύπους πυρκαγιών με τον μέγιστο δυνατό βαθμό αποτελεσματικότητας».

Έπειτα, αναφορικά με τη θεματική και τον στόχο της εκπαίδευσης, υπογράμμισε: «Προηγείται τετράωρη θεωρητική εκπαίδευση και στη συνέχεια ακολουθεί το πρακτικό κομμάτι επί του πεδίου, εν προκειμένω εδώ πρόκειται για τον εξομοιωτή πυρκαγιάς. Οι εκπαιδευτές είναι έξι σε αριθμό. Επίσης, λαμβάνουν μέρος υπάλληλοι και από τις υπηρεσίες, όπως και από τα κλιμάκια. Μπαίνουν μέσα σε ζευγάρια για να επιτευχθεί και η καλύτερη διαχείριση της πυρκαγιάς».

Ο Διοικητής διαπίστωσε μέσω την άσκησης την ετοιμότητα και την βελτίωση του προσωπικού σε επίπεδο προετοιμασίας.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…