Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών την Πέμπτη

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών την Πέμπτη

0

Διδασκαλικός Σύλλογος και ΕΛΜΕ δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στην κεντρική πλατεία, με μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στην κεντρική πλατεία Ξάνθης και συνάμα 3ωρη στάση εργασίας των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΙΛΕ από 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στο πλαίσιο της απόφασης των παραπάνω Ομοσπονδιών ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καλεί  από κοινού με την ΕΛΜΕ Ξάνθης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με σκοπό τη συνέχιση και ενδυνάμωση του αγώνα για εργασία, μισθούς αξιοπρέπειας, υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του επιστημονικού τους έργου.

Επιδίδονται σε κοινό αγώνα με αιτήματα:

-Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ  2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

-Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων  που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.

-Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.

-Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…