Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μια ακόμη διάκριση για την ποιότητα του ζαχαροπλαστείου Παπαπαρασκευά

Μια ακόμη διάκριση για την ποιότητα του ζαχαροπλαστείου Παπαπαρασκευά

0

Απέσπασε το βραβείο Ζαχαροπλαστείου από τον «Γαστρονόμο» και την «Καθημερινή»

Ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» γιόρτασαν τα φετινά «15α Βραβεία Ποιότητας» με μια μεγάλη εκδήλωση, βραβεύοντας για άλλη μια χρονιά παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων απ’ όλη την Ελλάδα και προβάλλοντας φωτεινά παραδείγματα και ιστορίες που όλοι έχουμε ανάγκη. Για πρώτη φορά τα Βραβεία έγιναν εκτός έδρας, στη Θεσσαλονίκη, τη μοναδική ελληνική πόλη του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στα έντεκα συνολικά βραβεία που απονεμήθηκαν, το βραβείο Ζαχαροπλαστείου δόθηκε στον φημισμένο «Παπαπαρασκευά» της Ξάνθης, που συνεχίζει να κρατάει ψηλά τον πήχη της ποιότητας με τα θαυμάσια χειροποίητα γλυκά και ιδιαίτερα τα σιροπιαστά και τις διάσημες καριόκες του. Ο Γιώργος Αρσένης, ένας εκ των ιδιοκτητών του σχεδόν εκατόχρονου ζαχαροπλαστείου, παραλαμβάνοντας το βραβείο εξέφρασε τη χαρά του για τη βράβευση και τόνισε πως, αν και με δυσκολία, ο πήχης της ποιότητας θα διατηρείται ψηλά, συνεχίζοντας την παράδοση που παρέλαβαν από τον ιδρυτή της οικογενειακής επιχείρησης, Γιώργο Παπαπαρασκευά.

Το περίφημο ξανθιώτικο ζαχαροπλαστείο

Το ίδρυσε το 1926 ο Γεώργιος Παπαπαρασκευάς, πρόσφυγας από τις Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης. Λίγα χρόνια πριν κλείσει αιώνα, το φημισμένο για τις καριόκες και το σαραγλί του  ζαχαροπλαστείο της Ξάνθης, έχει αποκτήσει ένα μεγάλο εργαστήρι στο Πετροχώρι με 27 άτομα προσωπικό, αλλά κι ένα κατάστημα στη Γλυφάδα και με τον Γιώργο Αρσένη επικεφαλής συνεχίζει να φτιάχνει τα πάντα από το μηδέν, με τα καλύτερα υλικά και τις συνταγές του ιδρυτή. Μακάρι να είχαμε πολλά τέτοια ζαχαροπλαστεία!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …