Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με επιβολή παιδαγωγικών μέτρων και στους δύο μαθητές έληξε το περιστατικό ξυλοδαρμού στο γυμνάσιο της Ν. Καλλίστης

Με επιβολή παιδαγωγικών μέτρων και στους δύο μαθητές έληξε το περιστατικό ξυλοδαρμού στο γυμνάσιο της Ν. Καλλίστης

0

Με βάση το πρωτόκολλο διερευνήθηκε το περιστατικό  

Διαψεύδει ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ν. Καλλίστης ότι  έβγαλε μαχαίρι ο 14χρονος

 

Με επιβολή παιδαγωγικών μέτρων όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο αντιμετώπισε η ο σύλλογος διδασκόντων και η διεύθυνση του γυμνασίου Νέα Καλλίστης το περιστατικό ξυλοδαρμού 12χρονου και της μητέρας του από 14χρονο που συνέβη εντός του σχολείου. Ειδικότερα όπως μας ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου με απόφαση του συλλόγου Διδασκόντων ελήφθησαν παιδαγωγικά μέτρα “τα οποία στοχεύουν τόσο στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών που συμμετείχαν στο περιστατικό, όσο όμως και όλων των παιδιών”, όπως σημείωσε ο ίδιος.

 

Διαψεύδει ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ν. Καλλίστης ότι  έβγαλε μαχαίρι ο 14χρονος

Να σημειώσουμε ότι ο αδελφός του 12χρονου που είναι ενήλικος και μας κατήγγειλε το περιστατικό ισχυρίστηκε ότι ο 14χρονος έβγαλε μαχαίρι παρουσία του διευθυντή του σχολείου και απειλούσε τον 12χρονο. Ο Διευθυντής  κ. Στρούμπας μιλώντας στο «Ε» διέψευσε με κατηγορικό τρόπο τον ισχυρισμό του αδελφού του 12χρονου, επισημαίνοντας ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ενδοσχολικά, έγιναν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται και ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι.

Ο κ. Στρούμπας σημείωσε ότι έγινε η διερεύνηση του περιστατικού και των αιτιών που το προκάλεσαν, με υπευθυνότητα και σεβασμό: «Μέλημά μας είναι να διατηρήσουμε την ηρεμία στο σχολείο μας. Γι αυτό λάβαμε αυτά τα μέτρα και κινήσαμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται.  Τα παιδιά στενοχωρήθηκαν πολύ με όλα», σημείωσε ο κ. Στρούμπας.

H αν. περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜΘ Μαίρη Κοσμίδου, μιλώντας στο “Χρόνο” της Κομοτηνής αναφορικά με τα παιδαγωγικά μέτρα που επιβλήθηκαν σημείωσε: “ο δράστης αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτό το (σχολικό) πλαίσιο”, γι’ αυτό ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, ενώ από την άλλη «ο παθών κι αυτός συμμετείχε με μία αντίστοιχη δραστηριότητα (στον διαπληκτισμό). Επίσης υπάρχει μέσα στο πλαίσιο επιβολή ποινής, διότι συμμετείχε, δηλαδή δεν έμεινε άπραγος».

«Και τα δύο παιδιά χρειάζονται πολλή δουλειά και οι δύο οικογένειες χρειάζονται πολλή δουλειά» σχολίασε η ίδια γενικότερα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …