Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Λαμπερή και …μουσική η αλλαγή του χρόνου στην πλατεία

Λαμπερή και …μουσική η αλλαγή του χρόνου στην πλατεία

0

Ανοιχτή πρόσκληση του δήμου Ξάνθης για συμμετοχή στην υποδοχή του 2023

 

Η. Ασκαρίδης: «Ο κόσμος της πόλης μας τίμησε σ’ όλες τις εκδηλώσεις μας»

 

Με μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία οι  Ξανθιώτες να αποχαιρετήσουν το 2022 και να υποδεχτούν το 2023, εν μέσω πυροτεχνημάτων,  μουσικής και να ζεσταθούν και να ευχηθούν για το νέο χρόνο με ζεστό κρασί που θα προσφέρει ο δήμος Ξάνθης. Μέσα στην Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πλατείας όπου δεσπόζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και η Ευχούπολη όσοι μικροί και μεγάλοι προσέλθουν  θα βιώσουν μια ξεχωριστή πρωτοχρονιά, όπως υπόσχεται ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση να δώσουν ραντεβού στις 31 Δεκεμβρίου στις 11:00μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Υποδοχή του 2023 με πυροτεχνήματα, μουσική και ζεστό κρασί

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης θα απευθύνει ευχές σε όλους για το νέο έτος και η αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή του θα πραγματοποιηθεί με ένα σόου πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν τον ουρανό.

Στην μετάβαση αυτή θα κρατήσει συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους το συγκρότημα του βαρύτονου Γιάννη Τσαρσιταλίδη και των μουσικών του με αγαπημένα τραγούδια.

Οι μουσικοί που θα συμμετέχουν είναι:

Τραγούδι ο βαρύτονος Γιάννης Τσαρσιταλίδης και η σοπράνο Σοφία Γρηγοριάδου. Πιάνο ο Μπάμπης Τσακαλίδης. Σαξόφωνο ο Θανάσης Παπαναστασίου. Ηλεκτρική και ηλεκτροακουστική κιθάρα ο Μπάμπης Καρανίκας. Ηλεκτρικό μπάσο ο Γιώργος Λαζαρίδης. Τύμπανα ο Δημήτρης Ψαλτόπουλος.

Η. Ασκαρίδης: «Ο κόσμος της πόλης μας τίμησε σ’ όλες τις εκδηλώσεις μας»

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Ηλίας Ασκαρίδης ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους  που «αγκάλιασαν» όπως είπε την Ευχούπολη και που καθημερινά είναι γεμάτη με κόσμο: «Φέτος έχει πολύ κόσμο η Ευχούπολη. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος χαίρεται να βρίσκεται εκεί. Ευχαριστώ πολύ και τα σχολεία με τις εκδηλώσεις τους και τα Baazar που δίνουν μια ξεχωριστή νότα. Ο κόσμος της πόλης μας τίμησε σ’ όλες τις εκδηλώσεις μας και αυτό μας χαροποιεί και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε και να τις αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο», σημείωσε ο κ. Ασκαρίδης.

«Οι καταστροφές που έγιναν στην Ευχούπολη μας προκάλεσαν θλίψη»

Παράλληλα όμως εξέφρασε την λύπη του για τους βανδαλισμούς που διαπράχθηκαν από αγνώστους στην Ευχούπολη: «Δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε κάποιους. Είναι μέρες αγάπης ωστόσο θα πρέπει να σεβόμαστε τα πράγματα του πλησίον μας. Οι καταστροφές που έγιναν στην Ευχούπολη μας προκάλεσαν θλίψη. Αυτά όλα ανήκουν σε όλους μας και θα πρέπει να τα σεβόμαστε και όχι να τα καταστρέφουμε. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Η Ευχούπολη φέτος έχει μεγαλώσει και  φυλάσσεται όλο το 24ωρο, αλλά στη νυχτερινή βάρδια είναι μόνο ένα άτομο και πιθανόν για αυτό το λόγο σημειώθηκαν και οι ζημιές στις κατασκευές».

Καταλήγοντας ο  Ηλίας Ασκαρίδης ο ευχήθηκε σ’ όλο τον κόσμο «Καλή Χρονιά, Υγεία, Αγάπη και Αισιοδοξία».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…