Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Ξάνθη: 3 μόνιμες θέσεις στο Δ’ Σώμα Στρατού

Ξάνθη: 3 μόνιμες θέσεις στο Δ’ Σώμα Στρατού

0

148  προσλήψεις προκήρυξε  το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

 

Αιτήσεις από 12 έως 27 Ιανουαρίου

 

Εκδόθηκε μόλις χτες η προκήρυξη 10Κ/2022 του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 148 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Ν., Γ.Ε.Α. και Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.).

Στην προκήρυξη μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Οι 148 μόνιμες θέσεις εργασίας κατανέμονται, σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα, σε: Αττική, Πειραιά, Σαλαμίνα Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ξάνθη, Έβρο, Λάρισα, Μαγνησία και Χανιά.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής θα ξεκινήσει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και ώρα 08:00 το πρωί και θα λήξει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14:00 το μεσημέρι.

 

Αναλυτικά οι θέσεις στην Ξάνθη

 

Ειδικότητα Φορέας έδρα θέσεις
ΠΕ Μηχανικών Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ (732 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων (ΔΣΕ) Ξάνθη 1
ΠΕ Μηχανικών/ Μηχανολόγου Μηχανικού ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ (732 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων (ΔΣΕ) Ξάνθη 1
ΔΕ Τεχνικού/Ηλεκτρολογίας/Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ (212 Κινητό Χειρουργείο Νοσοκομείων Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) Ξάνθη 1

Πρώτη προκήρυξη του 2023 οι μόνιμοι στον e-ΕΦΚΑ

 

173 προσλήψεις

 

Πρώτη θα «τρέξει» το 2023 η προκήρυξη 9Κ/2022 του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 173 θέσεων, μόνιμου προσωπικού, στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην προκήρυξη ζητείται προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ για τις αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξει Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 και θα παραμείνει ανοικτή έως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

 

Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για 400 ευρώ επίδομα σε 150.000 εργαζομένους

 

Τα βασικά βήματα και οι προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης στο νέο πρόγραμμα

 

Άνοιξε η πλατφόρμα στο νέο πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» του υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ για την κατάρτιση 150.000 εργαζομένων ιδιωτικού τομέα με εκπαιδευτικό επίδομα και voucher 400 ευρώ στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

 

Συνολικά 150.000 εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους της οικονομίας θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους με το νέο Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 154,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Κατάρτιση σε βασικά και υψηλής εξειδίκευσης ψηφιακά εργαλεία

Ενδεικτικά, οι επιλογές θα περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

 

Τα βασικά βήματα και οι προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης στο νέο πρόγραμμα

Δικαίωμα υποβολής Αίτησης Συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση μέσω των ΚΕΔιΒιΜ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ  έχουν εργαζόμενοι οι οποίοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

–        Είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

–        Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

–        Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

 

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλει μια αίτηση συμμετοχής και να παρακολουθήσει ένα μόνο πρόγραμμα κατάρτισης.

Η υποβολή των Αιτήσεων Συμμετοχής των εργαζομένων στο έργο γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

 

Έρχονται 377 προσλήψεις σε Πρωτοβάθμια – Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε προσλήψεις 377 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2022-2023, βάσει Ειδικής Προκήρυξης κάλυψης λειτουργικών κενών [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α΄ 102), όπως ισχύει].

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2022-2023 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, βάσει Ειδικής Προκήρυξης κάλυψης λειτουργικών κενών [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α΄ 102), όπως ισχύει]:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

 

α) 113 εκπαιδευτικoί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)  και

 

β) 68 εκπαιδευτικοί στη Γενική Εκπαίδευση

 

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

 

α) 10 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)   και

 

β) 186 εκπαιδευτικοί στη Γενική Εκπαίδευση

 

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Τρίτη 10 έως και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, απευθείας στην σχολική μονάδα πρόσληψής τους. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα 28/12 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 3.220 νέων επιχειρηματιών σε έξι Περιφέρειες

 

Σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.220 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 30 έως 45 ετών, στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, η δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει (από 1 Ιανουαρίου 2022) πρώην άνεργοι, ηλικίας 30-45 ετών, ενώ έμφαση θα δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους της ψηφιακής οικονομίας.

 

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

 

1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης.

2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη.

3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης αποκλειστικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 47.656.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία-ΕΠΑνΕΚ 2014-2020.

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…