Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ «Καμπάνα» 16 μηνών φυλάκισης για έλλειμμα 64.000 στο ΚΚΠΑ

«Καμπάνα» 16 μηνών φυλάκισης για έλλειμμα 64.000 στο ΚΚΠΑ

0

Ένοχοι κρίθηκαν πρώην πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.

 

Υπάλληλος του ΚΚΠΑ κατέθεσε ότι το έλλειμα ήταν 124.000 ευρώ – Θα διερευνηθεί από τον εισαγγελέα

 

 

Ένοχοι κρίθηκαν από το τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης για την υπόθεση ελλείμματος  64.000 ευρώ στο ταμείο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  του δήμου Ξάνθης, ο πρώην πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ κατά τα έτη 2014 – 2017 κ. Αναστάσιος  Θεοδωρίδης καθώς επίσης και η πρώην προϊσταμένη του Δήμου Ξάνθης. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για τρεις εργαζόμενους του Κέντρου.

«Καμπάνα» με 16 μήνες φυλάκιση στον πρώην πρόεδρο του ΚΚΠΑ

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και η απόφασή του δικαστηρίου επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 300 ημερήσιων μονάδων στον πρώην πρόεδρο του ΚΚΠΑ κ. Α. Θεοδωρίδη. Να σημειώσουμε ότι αυτή η ποινή επιβλήθηκε γιατί ο κ. Θεοδωρίδης δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο. Επίσης ένοχοι για απιστία κρίθηκαν και τους επιβλήθηκαν ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 300 ημερήσιες μονάδες: η πρώην προϊσταμένη του Δήμου Ξάνθης και τα μέλη του του Δ.Σ. του ΚΚΠΑ του Δήμου Ξάνθης:

1)Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης. Πρώην δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης της παράταξης Δημαρχόπουλου.

2)Γεώργιος Μυλωνάς, Πρώην δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης.

3)Μιχάλης Λομβαρδέας. Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης της παράταξης  Δημαρχόπουλου.

4)Πάτροκλος Γάντζος. Απλό μέλος του Δ.Σ.

5)Παρθένα  Φουτζιτσή. Απλό μέλος του Δ.Σ.

Κρίθηκαν αθώοι οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης:  1.Ευάγγελος Τσακίρης, 2. Τάνια  Καπετανοπούλου και 3. Δέσποινα Γεωργαντζή.

Συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι δικηγόροι: Αθανάσιος Ξυνίδης, Ιωάννης Τσιλιγγίρης και Κωνσταντίνος Κουρτίδης ενώ συνήγορος πολιτικής αγωγής ο κ. Θωμάς Ξανθόπουλος.

Να σημειώσουμε πως οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Εφετείο Κομοτηνής.

Υπάλληλος του ΚΚΠΑ κατέθεσε ότι το έλλειμα ήταν 124.000 ευρώ – Θα διερευνηθεί από τον εισαγγελέα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάλληλος του Κέντρου κατέθεσε ότι το έλλειμα ήταν 124.000 ευρώ ωστόσο αυτό δεν αποτυπώθηκε στον έλεγχο των ορκωτών. Το διαπιστωθέν έλλειμμα από τους ορκωτούς ανέρχεται σε 64.000 ευρώ. Ο καταγγέλλων υποστήριξε ότι μπήκαν κάποια χρήματα σαν έσοδα στο ταμείο χωρίς ωστόσο να συνοδεύονται από νόμιμα παραστατικά και αυτό έγινε πριν διαπιστωθεί το έλλειμμα των 64.000 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι στην μήνυση που κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Κέντρου κ. Παναγιώτη Αμβροσιάδη αναφέρεται έλλειμα 64.000 ευρώ και αυτό εξετάστηκε κατά τη δίκη. Η κατάθεση του εν λόγω υπαλλήλου θα διερευνηθεί από τον εισαγγελέα και αν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις θα ασκηθεί ποινική δίωξη. Να σημειώσουμε ότι η υπεξαίρεση σ’ αυτό το ύψος του ποσού συνιστά κακούργημα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…